Scharrel Rundvlees

Vlees met het Producert-keurmerk Scharrelrundvlees komt van rundveebedrijven die extra aandacht besteden aan het welzijn van de dieren. Koeien worden in groepen gehouden, kunnen naar buiten en krijgen verantwoord voer. Scharrelrunderen leven in groepen, met uitzondering van moederdieren vlak voor en na het kalven, dekstieren en zieke dieren.
De productie voldoet tevens aan alle eisen die gesteld worden aan het kwaliteitskeurmerk PVE/IKB. Er zijn geen extra milieu-eisen voor scharrelvlees gesteld.
Veehouders worden minimaal twee keer per jaar gecontroleerd, slagers en andere vleesbedrijven minimaal zes keer per jaar. Inmiddels kent de regeling zo'n 30 deelnemers.
Er zijn vergelijkbare keurmerken voor scharrelkippenvlees en scharrelvarkensvlees.
Meer informatie over het keurmerk voor scharrelrund op de website van Producert
Bedrijven met dit keurmerk
Gerelateerde keurmerken

Green Fields Rundvlees
Iers vleesmerk dat in Nederland bij Albert Heijn te vinden is. De eisen voor Greenfields zijn vergelijkbaar met die voor scharrelvlees. lees verder

ASC keurmerk
Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor vis is een keurmerk van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Initiatief Duurzame Handel (IDH); het WNF en IDH wilden hiermee een standaard ontwikkelen voor verantwoorde viskweek. lees verder

Erkend streekproduct
Onafhankelijk keurmerk voor Nederlandse producten, geproduceerd en verwerkt in een bepaald geografisch gebied. lees verder

Vegetarisch Keurmerk
Internationaal keurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van gedode dieren bevat en dus geschikt is voor vegetariërs. lees verder

Europees Biologisch Keurmerk
Oud Europees keurmerk voor gegrarandeerd biologische producten. Sinds 1 juli 2010 is er een vernieuwd logo. lees verder
