De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

PRIMAVERA

PRIMAVERA produceert al 25 jaar gecertificeerde natuurlijke huidverzorgingsproducten en aromatherapie producten. Sinds de oprichting heeft PRIMAVERA een diepgaande, brede kennis ontwikkeld over het werken met traditionele geneesplanten en is wereldwijd fairtrade partner geworden met een grote groep biologische boeren.

Kijk hier voor de webshop

PRIMAVERA let er bij het ontwerpen van de (milieuvriendelijke) verpakkingen op, dat de natuurlijke hulpbronnen gespaard worden. PRIMAVERA gaat uit van de filosofie dat iedere dag een kans is om de natuur dichterbij te brengen. Elke beslissing die PRIMAVERA neemt, is gebaseerd op de filosofie dat zuivere producten leiden tot een perfect evenwicht. Voor PRIMAVERA betekent dit dat ze een lichte voetafdruk op de planeet willen achterlaten, en slechts nemen wat nodig is en teruggeven wat ze kunnen.

Producten:
De 100% natuurzuivere en gecertificeerde huidverzorging- en aromatische producten van PRIMAVERA versterken de gezondheid op een holistische manier met speciale productlijnen voor gezichtsverzorging, speciale verzorging, lichaamsverzorging, gezondheid en welness en voor thuis.

Ingrediënten:
Alle producten van PRIMAVERA zijn gebaseerd op natuurzuivere, biologische plantaardige ingrediënten, die persoonlijk geselecteerd worden bij de boeren waarmee PRIMAVERA samenwerkt. De recepten uit natuurzuivere essentiële oliën, zaadoliën, basisoliën en plantenextracten worden volgens traditionele procedures en met jarenlang opgedane kennis ontwikkeld en geproduceerd. PRIMAVERA gelooft dat elk ingrediënt in de producten veilig moet zijn voor de consument en voor de aarde. PRIMAVERA is daarom bij het hele productieproces betrokken, vanaf het zaad, de teelt, tot aan het eindproduct. Dit betekent dat de ingrediënten van begin tot eind traceerbaar zijn, waardoor zuivere producten gegarandeerd kunnen worden.

Partners; de boeren
Al 25 jaar is PRIMAVERA een pionier in het wereldwijd aangaan van fairtrade handelsbetrekkingen met boeren die als partners duurzame, milieuvriendelijke landbouw bedrijven. Het is een integraal onderdeel van de filosofie van PRIMAVERA om de al bestaande biologische boerderijen uit te breiden en onafhankelijke boeren actief te ondersteunen als ze overgaan van conventionele naar biologische teelt. Alle relaties berusten op integriteit en respect. PRIMAVERA garandeert vaste afname hoeveelheden, sluit meerjarige contracten af en betaalt altijd eerlijke prijzen omdat ze het belangrijk vinden om het levensonderhoud en de traditie van de producenten te beschermen en de milieubewuste teelt te stimuleren.

PRIMAVERA's kwaliteitsnormen
PRIMAVERA streeft naar de hoogste normen voor kwaliteit en duurzaamheid. Ze zorgen ervoor dat de productenzuiver zijn en dat de teelt en productieprocessen bewust en met zorg worden uitgevoerd.

* gecontroleerde biologische teelt:
PRIMAVERA gebruikt zoveel mogelijk gecontroleerde biologische ingrediënten en ondersteunen wereldwijd biologische langbouwprojecten die gebaseerd zijn op biodiversiteit, wisselteelt, ongediertebestrijdingen, bemesting zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. PRIMAVERA maakt geen gebruik van genetische manipulatie.

* Puur en natuurlijk:
PRIMAVERA gebruikt gecontroleerde biologische ingrediënten, plantvriendelijke productiemethoden, voedselveilige en biologische emulgatoren, 100% natuurlijke geur-, kleur- en conserveermiddelen, zodat alle producten puur en gezond zijn, zoals de natuur het bedoeld heeft.

* NaTrue certificaat:
Alle PRIMAVERA natuurcosmetica en huidverzorgingsproducten hebben een certificaat van NaTrue; dat aangeeft dat PRIMAVERA voldoet aan hoge internationale standaarden voor natuurlijke en biologische persoonlijke verzorging.

* Geen dierproeven:
PRIMAVERA gebruikt geen ingrediënten die op dieren zijn getest en ook test haar eigen producten niet op dieren. 

* Kwaliteitscontrole:
PRIMAVERA handhaaft een strenge kwaliteitscontrole. Eigen chemici onderzoeken alle  ingrediënten van PRIMAVERA in haar eigen laboratorium en maken gebruik van haar eigen gaschromatograaf/ massaspectroscoop die de chemische samenstelling van substanties analyseert. PRIMAVERA voert ook regelmatige testen uit met externe onafhankelijke instituten, waaronder NaTrue, Demeter BCS Oko-Garantie GmbH en ISO om strikte en objectieve normen te handhaven.

* Sociale verantwoordelijkheid:
PRIMAVERA betaalt eerlijke prijzen aan haar boeren/partners en haar leveranciers. Ze onderhoudt langdurige samenwerkingsbetrekkingen, ondersteunen opvoedings- en ontwikkelingsinitiatieven voor individuen en gemeenschappen waarvan PRIMAVERA afhankelijk is voor haar hoogwaardige ingrediënten.

* Milieuvriendelijkheid:
PRIMAVERA let er bij het ontwerpen van de verpakkingen op dat de natuurlijke hulpbronnen gespaard worden. PRIMAVERA gebruikt bijvoorbeeld recyclebare glazen flessen en potten. Waar mogelijk laat ze bijsluiters en kartonnen verpakkingen weg. Voor producten die een kartonnen verpakking nodig hebben gebruikt PRIMAVERA papier van duurzame en gerecyclede oorsprong, bedrukt met chemievrije drukplaten en ecologische inkt.

Open website

Reviews

Login om een review te schrijven.

Review door Sandy Hof-Teeuwen

Geplaatst: 25-09-2011

PRIMAVERA vind ik een prachtig mooi en puur merk. De producten zijn met veel zorg en respect voor de natuur gemaakt. In mijn schoonheidssalon PRANA Beauty & Health gebruik ik de producten van PRIMAVERA al jaren. Het zou geweldig zijn als PRIMAVERA dit jaar, het jaar waarin ze 25 jaar bestaat, wordt gekozen als Duurzaamste merk van 2011!

Duurzaamheid:
5

 

Onze selectie

Dr.Hauschka gezichtsverzorgingspakket

Dr.Hauschka gezichtsverzorgingspakket Prijs in de verkiezing 'duurzaamste merk van nederland' Breng je stem uit... Lees verder

Tips Kleding & Verzorging

Blog Missbio

Blog Missbio

Missbio blogt regelmatig op Allesduurzaam over biologische cosmetica en verzorging.
lees hier haar laatste bijdrage

Was aan de lijn

Was aan de lijn

Een wasdroger kost jaarlijks 90 euro aan elektriciteit. Redenen om de was lekker buiten te laten wapperen
Lees verder

Blog Claudia Hulshof

Blog Claudia Hulshof

Stijladviseur Claudia Hulshof blogt maandelijks over duurzame mode
Volg haar Blog

Duurzame en eerlijke mode

Duurzame en eerlijke mode

Dé duurzame kledingmerken voor een trendy en verantwoorde outfit
Lees verder

(H)eerlijke lichaamsverzorging

(H)eerlijke lichaamsverzorging

Voor jou geselecteerd: de mooiste webshops voor duurzame verzorgingsproducten
Overzicht webshops

Club Green levert experts over kleding en mode

Club Green levert experts over kleding en mode

Op ClubGreen.nl geven experts antwoord op jouw vragen over eerlijke kelding, mode & verantwoorde beauty.
Bezoek de website

Eerlijke kleding

Eerlijke kleding

Online Mode met Meerwaarde: Milieuvriendelijk en Fair Trade
Direct naar de webshops

Natuurcosmetica: dubbel mooi!

Natuurcosmetica: dubbel mooi!

Verwen u zelf met cosmeticaproducten op natuurlijke basis, aangenaam en gezond...
Merken en meer

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: