StoereVrouwen doen de duurzame modecheck!

De StoereVrouwen trekken op zondag 5 juni glimlachend ten strijde om aandacht te vragen voor eerlijke modemerken in Arnhem. Arnhem profileert zich steeds meer als modestad. Het hippe modekwartier in de wijk Klarendal, de modeacademie en de Arnhemse Mode Biënnale laten zien dat Arnhem en mode nauw met elkaar verbonden zijn. Maar is Arnhem ook een duurzame modestad?

Op zondag 5 juni gaan de StoereVrouwen Arnhem wederom een aantal populaire winkels in de binnenstad bezoeken om het assortiment duurzame kledingmerken te inventariseren. De StoereVrouwen zullen met hun charmante doch kritische blik het kledingassortiment een duurzaamheidscheck geven. Er wordt gekeken naar het aanbod van faire en eco kledingmerken en of deze gemakkelijk te vinden zijn tussen de reguliere mode. Ook voelen we het winkelende publiek aan de tand of zij letten op eerlijke merken als ze aan het shoppen zijn. C&A, Coming Soon, Jones, Zara, Bijenkorf, Claudia Sträter, SuperDuper en Trix & Rees mogen zich verheugen op een bezoekje van de StoereVrouwen.

Verder heeft duurzame mode gedurende de hele Mode Biënnale onze speciale aandacht en delen we StoereLintjes uit aan ondernemers in de stad die werk maken van eerlijke en schone mode.

Wie zijn de StoereVrouwen

De landelijke organisatie StoereVrouwen bestaat uit 1.000 jonge vrouwen verspreidt over regimenten (grote steden). Een StoereVrouw zet zich in voor natuur, mens en dier en doet dit op een frisse en charmante wijze door o.a. het bewust gebruiken van haar portemonnee. StoereVrouwen gaan regelmatig de straat op voor ludieke acties en zijn hierbij te herkennen aan groene pakken, roze pumps en dito baretten. Hierbij maken wij winkels en het winkelend publiek bewust van de macht van hun geld: “Elke aankoop is een keuze!” De laatste jaren heeft regiment Arnhem zich voornamelijk ingezet om faire en duurzame modemerken meer op de kaart te zetten.

Loop mee met de StoereVrouwen

Doe je mee? Vrouwen en reporters die met de StoereVrouwen mee willen lopen zijn van harte welkom. Stuur dan een mail naar regimentarnhem@gmail.com. Verzamelen om 11.30 uur bij Espressobar TAPE (Hommelsestraat 66 in Arnhem).

Voor meer informatie over de StoereVrouwen: http://www.stoerevrouwen.nl/