We Generate: het energiebedrijf van de toekomst

Stichting DOEN en De Natuur- en Milieufederaties richten het energiebedrijf van de toekomst op. Het eerste energiebedrijf dat samen met haar klanten groene energie opwekt en energie bespaart. Het energiebedrijf heeft als werktitel 'We Generate'. Het bedrijf zorgt ervoor dat het energieverbruik in huis 100% duurzaam is en decentraal wordt opgewekt.

Bijvoorbeeld isolatie en LED-verlichting
We Generate gaat dit realiseren door standaard energiepakketten voor de opwekking van energie thuis te leveren met o.a. zonnecellen, zonneboilers en windnokturbines. We Generate zorgt ook voor energiebesparende maatregelen met bijvoorbeeld isolatie en LED-verlichting. Het energiebedrijf regelt alles: van de investering en de financiering van alle maatregelen, de installatie thuis tot het onderhoud. Een deel van de totale maandelijkse besparing op energiekosten gebruikt We Generate om de investering af te lossen. Na vijftien jaar is alles afbetaald en is de klant eigenaar. Voor de klant zijn de maandelijkse energielasten ondanks de afbetaling niet hoger, en in de nabije toekomst zelfs lager.

Energiebedrijf van de toekomst
Stichting DOEN en De Natuur- en Milieufederaties zien de vraag naar en de noodzaak voor duurzame energie. De grote energieleveranciers maken echter geen aanstalten om dit te realiseren. DOEN en De Natuur- en Milieufederaties richten daarom, met een bijdrage uit het Droomfonds van de Postcode Loterij, zelf het energiebedrijf van de toekomst op. Met deze bijdrage uit het Droomfonds kunnen Stichting DOEN en De Natuur- en Milieufederaties de relevante partijen bij elkaar brengen en laten zien dat We Generate werkt.