De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Avonturen op de kinderboerderij

Van geitjes melk geven tot natuurbeleving. Van boertjespad tot dierendoolhof. Op de kinderboerderij komt een kind aan zijn trekken.

Een duurzame kinderboerderij

Het is woensdagmiddag, weekend of schoolvakantie en u wilt met uw kinderen naar een kinderboerderij. Voor welke kinderboerderij kiest u? Overal kunnen uw kinderen kennismaken met boerderijdieren, maar duurzame kinderboerderijen bieden vaak meer. Wat dan?

  • Zinvolle tijdsbesteding
  • Kennismaken met dieren 
  • Duurzame bouw
  • Biologisch eten en drinken
  • Natuurbeleving
  • Educatief materiaal

Waar? Zoek een kinderboerderij op Allesduurzaam.nl.

Biologische kinderboerderij

Er zijn verschillende biologische of biologisch dynamische geitenboerderijen. Soms kunnen de kinderen de kleine geitjes melk uit een flesje of voer geven. Natuurlijk zijn er dan ook biologische geitenmelkijsjes, kaas of andere lekkernijen in het restaurant of de boerderijwinkel.

Duurzame kinderboerderij

Ook kinderboerderijen denken steeds vaker aan duurzaam bouwen. Zonne-energie, duurzame materialen of speciaal FSC hout (duurzaam bosbeheer). Daarnaast zijn er boerderijen die de mest zelf op het terrein verwerken. Een speeltuin van natuurlijke materialen stimuleert de creativiteit van kinderen. Wat is bijvoorbeeld een spiegelvijver?

Kinderen en natuur 

biologische_eieren.jpgKinderboerderijen en natuur- en milieucentra hebben vaak overlappende doelstellingen. Vandaar dat ze soms op één terrein liggen. Natuur- en milieucentra begeleiden kinderen bij het beleven en respecteren van de natuur en medemens. Zo kunnen uw kinderen ook meedoen aan natuuractiviteiten. Vaak is er lesmateriaal aanwezig en heeft het personeel kennis over de natuur. Soms is er ook een heemtuin of een stukje bos om met de kinderen in te wandelen.

Kinderboererij en de dieren 

Dieren zijn er op kinderboerderijen in alle soorten en maten. Gaat u voor paarden, koeien, geitjes en schapen? Of ontmoet u liever Vietnamese hangbuikzwijntjes, kuifkrielen en zijdehoenders? Soms mogen de kinderen dieren knuffelen of misschien hebben geitjes een bijzondere plek zoals een weitje op het grasdak.

Kinderactiviteiten op de kinderboerderij

Heel spannend is natuurlijk een doolhof van kastanjehout waar kinderen op zoek kunnen naar varkentjes. Op sommige kinderboerderijen is er ook een volière of kraamkamer, zodat kinderen in contact kunnen komen met jonge dieren. Bent u op zoek naar iets bijzonders? Een boottocht naar een kinderboerderij, dat geeft een extra dimensie. En spelen in de hooiberg klinkt heel spannend.
Soms werken de boerderijen samen: bij de een boerderij een natuurmuseum en natuuropdrachten in een spookbos bij een andere boerderij. Voor wie kennis wil maken met het boerenleven is er het Boertjespad. Dit is een activiteit waarbij kinderen allerlei opdrachten krijgen met betrekking tot de dieren, verzorging en voedsel. Het gaat niet alleen om kennisvragen, maar ook om liedjes of gevoelsvragen.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om uw kinderen een onvergetelijke dag te geven, waarbij ze ook leren wat duurzaam in de praktijk betekent.

 

Bron: Jolanda Pikkaart, www.schrijven.net

Onze selectie

Fairtrade jute-katoen Yogatas voor Happinez

Fairtrade jute-katoen Yogatas voor Happinez Een mooi product wordt vaak nóg mooier als er ook een verhaal achter zit.... Lees verder

Gerelateerde adressen

Dorp En Natuur Amerongen-Leersum

De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum is opgericht in 1966. De vereniging wil door middel van tal van activiteiten bijdragen aan een goede leefomgeving die past binnen het historische...

De Ulebelt natuur en milieueducatie & kinderboerderij

De Ulebelt natuur en milieueducatie & kinderboerderij: De Ulebelt is het educatief natuur- en milieucentrum en kinderboerderij van Deventer. De Ulebelt betrekt kinderen, jongeren en volwassenen...

Natuur- En Milieucentrum De Molenwei

Sinds 1978 is de Molenwei een grote trekpleister voor jong en oud. Per jaar bezoeken zo'n 150.000 mensen de kinderboerderij. Op de Molenwei is een groot aantal dieren te zien zoals die op de...

Kinderboerderij 't Woelige Nest

't Woelige Nest is een kinderboerderij met een ecologische tuin. De boerderij geeft verschillende natuurlessen.

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Duurzaamheidscentrum Weizigt ligt op een voormalig landgoed en was in 1977 voor het eerst open voor publiek. Het Centrum is enkele hectares groot en grenst aan een van Dordrechts mooiste parken,...

Tips Kinderen

Betaalbare kinderkleding

Betaalbare kinderkleding

Tweedehands kinderkleding is voordelig en goed voor ons leefmilieu
Vind hier een winkel in de buurt

Eerlijk speelgoed

Eerlijk speelgoed

Voor eerlijk, duurzaam, gifvrij speelgoed koop je bij een (web)winkel via Allesduurzaam.nl
Vind hier (web)winkels met duurzaam speelgoed

Eerlijke kleding voor de kleintjes

Eerlijke kleding voor de kleintjes

Biologische katoen, FairTrade, milieuvriendelijk geverfd...dat soort kleding is te vinden op allesduurzaam.nl
Vind alle benodigde info plus adressen

Experts Club Green over studie en opleiding

Experts Club Green over studie en opleiding

Op ClubGreen.nl geven experts antwoord op uw vragen over kids, studie en opleiding.
Vind hier antwoord op je vragen over school

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: