Bronwater uit de fles versus kraanwater

De nonsens van bronwater

Het Nederlandse kraanwater wordt nauwlettend gecontroleerd en onderzoek heeft uitgewezen dat kraanwater even gezond, zo niet gezonder is dan bronwater uit een flesje. Bronwater uit de fles is dus eigenlijk onzin.
Daarbij komt dat met ongeveer de helft van al het geld dat er jaarlijks wereldwijd wordt uitgegeven aan bronwater, het drinktekort overal ter wereld opgelost zou kunnen worden.

De productie van flessen voor bronwater vergt jaarlijks 2,7 miljoen ton plastic. De kunststofflessen zorgen voor een dramatisch groeiende afvalberg in een groot deel van de wereld. Advies: Vul uw flesje na gebruik gewoon weer met kraanwater!

Toch bronwater drinken?

 Wilt u toch bronwater drinken uit een fles, dan zijn er een paar goede alternatieven:

  • Earth Water: Doneert de opbrengst aan wereldwijde schoonwaterprojecten, verpakt het bronwater in milieuvriendelijk karton en oogt ook nog eens leuk. Meer informatie...
  • Well Water: Van de opbrengst van ieder verkocht flesje Well Water gaat  25% naar waterprojecten van Simavi. Zo heeft Well Water inmiddels een waterpomp gefinancierd in Bisozi Parish in Oeganda. Zie ook de  merkpagina van Well Water
  • Neau: Verkoopt een plastic fles zonder water! Je mag 'm thuis vullen met kraanwater. Dit om de consument er bewust van te maken dat bronwater in plastic flessen onnodig is. De winst gaat naar drink- en waterprojecten in ontwikkelingslanden.
  • Biota Spring Water: Kwam in 2003 met de wereldprimeur van een volledig composteerbare fles, gemaakt van mais. De fles vergaat onder de juiste omstandigheden binnen tachtig dagen!
zoek in de gids:
zoek
Huis & Tuin
11 categorieën, 74 subcategorieën
Kleding & Verzorging
5 categorieën, 24 subcategorieën
Vrije Tijd
11 categorieën, 71 subcategorieën
Kinderen
4 categorieën, 16 subcategorieën
Eten & Drinken
7 categorieën, 48 subcategorieën
Energie & Mobiliteit
13 categorieën, 56 subcategorieën
Geldzaken
3 categorieën, 12 subcategorieën
Business to business
9 categorieën, 73 subcategorieën