De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

De 7 Huid Zonden

De beste manier om te voorkomen dat je huid gevoelig, rimpelig, gepigmenteerd, futloos, droog, pukkelig of grauw is, is vrij simpel: Vermijd onderstaande huidzonden en je wordt beloont met een mooiere versie van jezelf!
door missbio

Zonde 1: Niet gebruiken van UVA/UVB bescherming van minimaal 30SPF.

Image

Iedereen (ook ik) gebruikt te weinig zonbescherming. Zeker in de zon is het te veel gedoe om elke 2 uur een flinke laag zonnebrand aan te brengen. En toch is deze stap de beste antirimpelcreme die je kunt gebruiken om je huid langer jeugdig te houden en te beschermen tegen de negatieve invloeden van de zon. Zonnebankje dan? Helemaal een zonde! UVA stralen dringen namelijk op deze manier nog dieper door in je huid met meer DNA schade tot gevolg. Wil je een fris bruin kleurtje, gebruik dan een selftan. Er zijn nu zo veel merken op de markt en het resultaat is zeer natuurlijk en niet langer oranje.

Zonde 2: Roken

Image

Heb je echt nog een reden nodig om te stoppen met roken? Doe het! Als je blijft roken beschadig je niet alleen je gezondheid, maar je ontwikkelt ook meer en diepere rimpels en een vlekkerige huidskleur. Tuurlijk kennen we allemaal mensen die roken, er stralend uitzien en mooi uit worden. Of zijn dat juist de broodje aap verhalen? Volgens onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek* resulteert elke 10 jaar dat je rookt in een extra huidveroudering van 2,5 jaar! * bron: Plastic and Reconstructive Recovery

Zonde 3: Te veel drinken

Image

Vallen nu alle lekkere en leuke zaken af? Is de volgende stap geheelonthouding? Zeker niet, ik wil niet alle fun uit het leven halen. Je kan zeker genieten van je mojito of wijntje, maar drink je meer dan 1 drankje per dag dan heeft je huid daar last van door sneller geïrriteerd te raken, rood te worden en sneller te verslappen in de loop der jaren. Slappe hangwangen en verdwijnende kaaklijn door te veel mojito is ook niet funny!

Zonde 4: Gebruik van verkeerde huidverzorging

Producten gebruiken die niet goed zijn voor je huid of huidtype is een veelgemaakte fout. Vaak weten vrouwen niet waar hun huid behoefte aan heeft en op welke ingrediënten ze moeten letten. Voor deze zonde wil ik in een volgend artikel uitgebreid per huidtype uitwerken wat de beste aanpak is. Voor nu 3 korte regels: vermijd alcohol en andere agressieve of uitdrogende ingrediënten. Iedere huid heeft vocht nodig. Gebruik producten met korte INCI (ingrediënten) lijsten.

Zonde 5: Negeren van hals en decolleté 

Image

Je huid houdt niet ineens op onder je kaak. Huidverzorging vaak wel en daarom staat deze zonde op de vijfde plaats. Hals en decolleté worden ook blootgesteld aan de elementen maar ontvangen een fractie van de verzorging die op het  gezicht worden gesmeerd. Deze huid is wat dunner en heeft juist hebben extra verzorging nodig. Smeer dus door en voorkom een fris koppie met een oude nek.

Zonde 6: Te veel exfolieren/scrubben

Image

Massaal zijn we aan het schrobben geslagen. Weg met dode huidcellen! Welkom fijne poriën. Maar je huid is geen badkamervloer. Sterker nog van overdreven veel scrubben en agressieve reinigingsproducten schiet je huid in de stress en gaat meer talg aanmaken om de beschermlaag aan te vullen. Gevolg, verstopte poriën en mogelijk verergering van puistjes doordat je bacteriën over je gezicht verspreidt. Dode huidcellen raak je ook kwijt door simpelweg met een washandje over je gezicht te wrijven. Wel voorzichtig! Heb je last van verstopte poriën dan kun je die het beste aanpakken met een product met salicylzuur.

Zonde 7: Korte Nachten

Tekort aan slaap veroorzaakt stress en dat heeft negatieve gevolgen voor elke huidconditie zoals acne, eczeem, psoriasis, roseaca, etc. Slaap is het moment dat je lichaam en dus ook je huid haar herstellende werk kan doen. Dit proces verstoren door langere tijd laat naar bed te gaan heeft gevolgen voor je celvernieuwing. In het kort: doorbloeding wordt slechter waardoor je er grauwer en ouder uitziet. Pak je slaap en ontwaak fris en uitgerust met een gezonde huid.

Volgend artikel meer over huidverzorging en het maken van keuzes.

Tips Kleding & Verzorging

Blog Missbio

Blog Missbio

Missbio blogt regelmatig op Allesduurzaam over biologische cosmetica en verzorging.
lees hier haar laatste bijdrage

Was aan de lijn

Was aan de lijn

Een wasdroger kost jaarlijks 90 euro aan elektriciteit. Redenen om de was lekker buiten te laten wapperen
Lees verder

Blog Claudia Hulshof

Blog Claudia Hulshof

Stijladviseur Claudia Hulshof blogt maandelijks over duurzame mode
Volg haar Blog

Duurzame en eerlijke mode

Duurzame en eerlijke mode

Dé duurzame kledingmerken voor een trendy en verantwoorde outfit
Lees verder

(H)eerlijke lichaamsverzorging

(H)eerlijke lichaamsverzorging

Voor jou geselecteerd: de mooiste webshops voor duurzame verzorgingsproducten
Overzicht webshops

Club Green levert experts over kleding en mode

Club Green levert experts over kleding en mode

Op ClubGreen.nl geven experts antwoord op jouw vragen over eerlijke kelding, mode & verantwoorde beauty.
Bezoek de website

Eerlijke kleding

Eerlijke kleding

Online Mode met Meerwaarde: Milieuvriendelijk en Fair Trade
Direct naar de webshops

Natuurcosmetica: dubbel mooi!

Natuurcosmetica: dubbel mooi!

Verwen u zelf met cosmeticaproducten op natuurlijke basis, aangenaam en gezond...
Merken en meer

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Warning (8192): class.FormHandler.php at 1826 The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: