De beste babyspullen

Natuurvriendelijke babyspullen

Iedere ouder wil uiteraard het beste voor de baby. Zowel qua voeding en dagelijkse verzorgingsproducten als kleding en luiers.

Babyspullen op Allesduurzaam.nl

Biologische producten zijn geproduceerd zonder chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. En zijn ze gegarandeerd vrij van genetische manipulatie. Verder worden geen suikers of kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd

Tips voor verantwoorde babyspullen

  • Kies ook voor kwaliteit van verzorgingsproducten. U kunt erop letten dat de producten niet op dieren zijn getest.
  • Biologische babykleding en katoenen luiers met EKO keurmerk zijn milieuvriendelijk. Kinderen reageren veel minder vaak allergisch op natuurlijke materialen. Sommige baby's worden in katoenen luiers zelfs eerder zindelijk dan in de wegwerpversie. Omdat ze voelen wat ze doen.
  • Ook bij de inrichting van een babykamer kunt u milieubewust te werk gaan. Door bijvoorbeeld te letten op het keurmerk voor verantwoord hout en voor milieuvriendelijke verf te kiezen.

Wist-u-datje over luiers

Wist u overigens dat een baby in wegwerpluiers zo’n 600 kg afval per jaar produceert? En dat het 200 tot 500 jaar duurt om één wegwerpluier te composteren? Katoenen luiers met EKO keurmerk zijn een verantwoord alternatief voor de wegwerpluier.