De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Leren en werken met de natuur

Welke vogel vliegt daar? Hoe kook ik een verantwoorde vegetarische maaltijd? Wat komt er allemaal kijken bij duuzaam bouwen? Er is een breed aanbod aan cursussen, waar u uw kennis van en betrokkenheid bij de natuur en het milieu kunt vergroten.

Natuuractiviteiten op Allesduurzaam.nl

Cursussen en workshops 

Er is op het gebied van natuur en milieu een breed aanbod aan cursussen. Wilt u uw kennis van wat er groeit en bloeit vergroten, dan kunt u deelnemen aan een seizoensgebonden cursus, bijv. over paddestoelen of weidevogels. Het kan zijn dat u juist meer na wil denken over onze plek op deze aarde en sluit een cursus ecofilosofie op u aan.

Ook zijn er allerlei vaardigheden te ontwikkelen, die u in staat stellen concreet een bijdrage te leveren aan het creeëren van kansen voor de natuur. Dat wordt gedoceerd in cursussen over bijv. knotten van bomen of de aanleg van een houtwal in de tuin voor kleine beestjes. Op creatief gebied bestaan uitdagende workshops, zoals kunst maken van natuurlijke materialen, of heerlijke maaltijden bereiden met biologische producten.

En wie op professioneel vlak nieuwe ideeën op wil doen, kan deelnemen aan bijv. een cursus over duurzaam bouwen. Informeer eens bij u in de buurt, u zult ontdekken dat veel plaatsen een natuurvereniging hebben, vaak gedragen door enthousiaste vrijwilligers, die hun kennis en liefde voor de natuur willen delen.

Als u zelf al veel weet, kunt u bij het IVN terecht voor een cursus om natuurgids te worden, om zo zelf deel te nemen aan de uitvoeringskant van de cursussen. Ook op het internet is een leuke cursus te vinden, met alle 'ins en outs' over vogels; hun gedrag, zang en leefgebied.

Landschapsbeheer

Landschapsbeheer is een professionele vrijwilligersorganisatie. Samen met grondeigenaren werken duizenden vrijwilligers aan beheer herstel en ontwikkeling van ons landschap. Zij doen dat met kennis van de bijzondere landschappen die Nederland heeft zoals de Drentse hei de Brabantse vennen en de Noord-Hollandse polders. Landschapsbeheer zorgt voor opleiding, begeleiding, gereedschap en veilige werkomstandigheden. 

IVN

Het IVN is een bloeiende vereniging van vrijwilligers en beroepskrachten die streeft naar meer natuur en een betere kwaliteit van het milieu. Verspreid over Nederland heeft het IVN zo'n 180 afdelingen. Ongeveer 16.000 leden zetten zich actief in voor natuur en milieu, door middel van een breed scala aan voorlichtende- en educatieve activiteiten. Het IVN staat voor meer natuur en een beter milieu. Het wil bijdragen aan een duurzame samenleving, die gericht is op het behoud van de biologische diversiteit en de vitaliteit van de aarde. Het middel om dat te bereiken is educatie. Zo worden onder andere seizoensgebonden groencursussen gegeven en cursussen over bijvoorbeeld vogels en paddestoelen.

Vogelcursus

Nico de Haan is vogelkenner bij uitstek. Als u een cursus gaat volgen krijgt u automatisch elke week per E-mail een les met enkele nieuwe vogelsoorten thuis gestuurd. Er wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen mannetje en vrouwtje, jong en oud, nestelen en eieren, vogelzang en andere uitingen van vogeltaal. Door goed op te letten op de vogels in de tuin of als u een wandelingetje in de buurt maakt, leert u de vogels tegelijkertijd in de praktijk kennen. De vogels die u via de lessen leert kennen zijn zo gekozen dat u ze in dezelfde periode ook heel makkelijk buiten kunt zien en horen. De inhoud van de lessen sluit nauw aan op wat er buiten gebeurt. U zult ontdekken hoe verrassend dat is en dagelijks vogels gaan zien en horen waarvan u tot voor kort het bestaan niet vermoedde.

Onze selectie

Stro-yurt vakantieverblijf in de natuur

Stro-yurt vakantieverblijf in de natuur Vier ruime bedstedes ziin in de stro-yurt ingebouwd. Het... Lees verder

Gerelateerde adressen

Natuurwerk Utrecht

Natuurwerk Utrecht geeft advies over natuur- en milieueducatie, trainingen en cursussen, informatie- en materiaal uitleen.

Bloesem Remedies Nederland

'Bloesem Remedies' is een zeer verfijnde natuur-geneeswijze. De remedies worden gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken, en worden gebruikt voor het...

Aarde-Werk 'de Stegge', Praktijkschool voor Duurzaamheid

Rond de boerderij uit 1880 worden steeds meer praktijkvoorbeelden van kringlopen gerealiseerd voor water,voedsel en energie. In de biologische moestuin van Aarde-Werk de Stegge worden het jaar...

Yvonne Feijen

Yvonne Feijen is aarde-educateur en biedt aan: begeleiding en ontwikkeling van projecten over het energetisch landschap.

Stichting Het Bewaarde Land

Op een van de Bewaarde Landlocaties verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Dit doen zij in kleine groepjes, onder leiding van goed...

Tips Vrije Tijd

tweedehands fiets kopen

tweedehands fiets kopen

Wil je een tweede hands fiets kopen? Waar moet je op letten? Info.nu zette tien goed tips op een rijtje
direct naar site

Steun de natuur

Steun de natuur

Word lid van natuurmonumenten. Dat kan al vanaf € 2,25 per maand. Bovendien krijg je als lid van Natuurmonumenten: - Elk kwartaal het blad Puur Natuur - Het boek 365x de Natuur in - Ledenkorting in de webshop en bij partners van Natuurmonumenten
Lees verder

Op safari in eigen land...

Op safari in eigen land...

De meest bijzondere familievakantie van Nederland
Het Betere Boerenbed

Bijzondere wereldreizen

Bijzondere wereldreizen

Sawadee: meer dan 100 actieve en avontuurlijke reizen. Waarmee sta jij straks oog in oog?
Kijk op Sawadee Puur Reizen

Deelauto dichtbij

Deelauto dichtbij

Neem een abonnement op een deelauto! Eenvoudig in gebruik en altijd wel een auto in de buurt beschikbaar.
Vind het bij jou passende abonnement

Biologisch uit eten

Biologisch uit eten

Ga lekker uit eten bij een restaurant met biologische producten op de kaart
Vind met je postcode een biologisch restaurant

Natuurwandeling tegen de stress

Natuurwandeling tegen de stress

Maak eens een gezonde wandeling in de natuur met een natuurgids of boswachter en ontdek hoezeer verblijven in de natuur je in balans brengt
Lees hier meer over wandelen (en fietsen)

Cursus duurzaamheid

Cursus duurzaamheid

Inspirerende cursussen en workshops in de wereld van duurzaamheid! Vind ze hier.
Tientallen zeer diverse cursussen

Groene vakantie

Groene vakantie

Heb je je vakantie al geboekt? Check Allesduurzaam.nl voor een groene bestemming of reis met
De reisorganisaties van Allesduurzaam.nl

(H)eerlijk uit eten...

(H)eerlijk uit eten...

Uit eten bij een adres op Allesduurzaam.nl betekent producten uit de streek, vegetarische gerechten ofwel het goede leven...
Ga lekker op zoek naar restaurants en eethuisjes

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: