Recycle uw oude mobiel of telefoon

Dat er in Nederland veel ongebruikte telefoons zijn, blijkt uit diverse onderzoeken. Gegevens van Telecompaper tonen dat er in ons land ruim twintig miljoen mobiele telefoons in omloop zijn. Een deel hiervan ligt ongebruikt in een la, terwijl ze vaak nog prima bruikbaar zijn. Zonde, want er zijn genoeg mogelijkheden ze een tweede leven te geven.

Hergebruik van uw oude mobiel

Iedereen die het milieu wil sparen kan nu zijn oude mobiele telefoons in een speciale envelop stoppen en deze in leveren. De ingeleverde producten worden zoveel mogelijk hergebruikt,  bijvoorbeeld met een tweede leven in Afrika en Oost-Europa.

Uw oude mobiel retour

Mobiele telefoons die nog werken kunnen nog geld opleveren, voor uzelf of voor een goed doel. Nu is het wel heel erg makkelijk geworden om een goede bestemming voor je oude telefoon te vinden. Het GSM retourplan is een samenwerking tussen T-mobile, TNT Post en Warchild. Stuur je mobiel naar dit adres en laat jouw mobieltje milieuvriendelijk recyclen of geeft het toestel een tweede leven.

Geinteresseerd in meer goede manieren om je mobiel een nieuw leven te geven? Kijk op

  • www.eeko.nl,
  • www.allesuitdekast.com,
  • www.parc-ink.nl,
  • www.kerkinactie.nl,
  • www.bcc.nl ,
  • www.wnf.nl

Vele goed doelen, zoals Oxfam Novib, Stichting AAP en War Child, voeren actie door telefoons en oude mobiels in te zamelen.

 

zoek in de gids:
zoek
Huis & Tuin
11 categorieën, 74 subcategorieën
Kleding & Verzorging
5 categorieën, 24 subcategorieën
Vrije Tijd
11 categorieën, 71 subcategorieën
Kinderen
4 categorieën, 16 subcategorieën
Eten & Drinken
7 categorieën, 48 subcategorieën
Energie & Mobiliteit
13 categorieën, 56 subcategorieën
Geldzaken
3 categorieën, 12 subcategorieën
Business to business
9 categorieën, 73 subcategorieën