De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

VBDO en een duurzame samenleving

De VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) is de enige vereniging van beleggers in Nederland die zich specifiek richt op een duurzame samenleving. In de statuten van de VBDO is het volgende doel opgenomen: ‘het behartigen van de belangen van institutionele en particuliere beleggers die wensen bij te dragen aan duurzame ontwikkeling’.

De VBDO vertaalt dit doel in de praktijk door als serieuze partij op te treden in het maatschappelijke debat over duurzaamheid. Omdat de VBDO voornamelijk beleggers vertegenwoordigt, voert zij dit debat met beursgenoteerde ondernemingen en institutionele beleggers zoals bijvoorbeeld pensioenfondsen. Met inmiddels bijna 730 particuliere en institutionele leden is de VBDO een vereniging om rekening mee te houden.

Visie

De ideale samenleving is volgens de VBDO een duurzame samenleving die voorziet in de behoefte van iedereen; zowel nu als in de toekomst. Een evenwichtige verdeling van aandacht voor sociale, ecologische en economische waarden is een voorwaarde voor een duurzame samenleving. Elk individu en elke organisatie draagt op eigen wijze bij aan het in stand houden en verder ontwikkelen van deze balans. Deze balans zorgt er voor dat de samenleving zich op een evenwichtige wijze kan blijven ontwikkelen.

De VBDO gelooft dat geldstromen in belangrijke mate de kansen van een duurzame samenleving bepalen. Vandaar dat de VBDO de kapitaalmarkt als domein heeft gekozen om haar visie (een duurzame samenleving) te realiseren. De kapitaalmarkt bestaat voor de VBDO uit meerdere partijen. Aan de ene kant zijn er de beleggers, zowel institutionele als particuliere, en daarnaast zijn er de ondernemingen waarin belegd wordt.

Wat doet de VBDO?

De kapitaalmarkt bestaat uit meerdere partijen. Aan de ene kant zijn dat de particuliere en institutionele beleggers, daarnaast zijn er ondernemingen waarin belegd wordt. De VBDO probeert met haar actiegerichte werk beide partijen aan te sturen tot meer duurzaamheid en rekening te houden met mens en milieu zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog een wereld overhouden waarin het prettig leven is. Dat is de gedachtegang van de VBDO.

 

Tips Geldzaken

Geldvrij zaken doen

Geldvrij zaken doen

Anders omgaan met geld...Maak kennis met andere ruilsystemen dan geld om zaken te doen.
Ruilsystemen in Nederland

Geld beleggen

Geld beleggen

Je geld duurzaam beleggen, daarmee werk je mee aan stabilisering van het klimaat.
Bij wie spaar of beleg je duurzaam?

Club Green biedt financiele expertise

Club Green biedt financiele expertise

Experts van Club Green geven graag antwoord op uw vragen over groen geld
Vind hier antwoord op je geldvragen

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Warning (8192): class.FormHandler.php at 1826 The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: