De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Verantwoord beleggen in duurzame fondsen

Beleggen is een interessante optie voor mensen die meer rendement uit hun spaargeld willen halen. Waar voorheen geld vaak ook belegd werd in zaken als alcohol, tabak, gokken en wapens, zijn er nu ook steeds meer mogelijkheden om duurzaam te beleggen.

Zo zijn er duurzame fondsen samengesteld die beleggen in aandelen van beursgenoteerde bedrijven die aan verschillende duurzaamheidscriteria voldoen. Naast financiële doelstellingen, houden deze beleggingen ook rekening met mens, milieu en maatschappij.

Deze duurzame beleggingen zijn vaak fondsbeleggingen, hierbij wordt je geld op verschillende manieren belegd. Deze beleggingen worden gedaan in diverse sectoren waardoor het risico verspreid wordt. De beleggingsexperts bepalen hoe het geld belegd wordt, je hoeft dus niet zelf de beurs in de gaten te houden. Wanneer je dus duurzaam wilt beleggen, hoef je alleen een beleggingsrekening te openen, er geld op te storten en de keuze te maken voor een duurzaam fonds.

Morningstar duurzaamheidsindex

Deze duurzame fondsen zijn vaak samengesteld aan de hand van een duurzaamheidsindex, zoals de Morningstar Sustainability Rating. Deze tool geeft inzicht in de duurzaamheid van de samenstelling van diverse fondsen. In de Morningstar Sustainability Rating zijn maar liefst 20.000 fondsen opgenomen, waardoor je als belegger veel fondsen met elkaar kunt vergelijken.

Er zijn verschillende manieren waarop je in duurzame fondsen kunt beleggen. Zo zijn er pakketten waarbij de mix van fondsen al vooraf is samengesteld, hier kun je in de meeste gevallen niet kiezen voor een volledig duurzame belegging. Wil je wel volledig duurzaam beleggen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pakket waarbij je bij iedere inleg kunt bepalen in welk beleggingsfonds het gaat. Je kunt altijd geld bij storten en ook altijd je geld opnemen.

Een veel voorkomend misverstand is overigens dat duurzaam beleggen minder rendement op zou leveren dan niet duurzaam beleggen. In 2010 concludeerde Morningstar echter al dat dit een fabeltje is: “Kijkend naar de cijfers concluderen wij, dat duurzaam beleggen geen rendement hoeft te kosten, maar tot nu toe wel een iets hoger risicoprofiel kende.”

Gerelateerde adressen

www.duurzaam-beleggen.nl

Op www.duurzaam-beleggen.nl kunt u duurzaam sparen en beleggen.

Meewind

Missie Meewind Meewind streeft naar een 100 procent duurzame energieproductie in Nederland, voor een schone en duurzame toekomst. Visie Meewind Om de overgang naar een 100 procent...

Eenhoorn Financieel Advies

Bij Eenhoorn Financieel Advies kunt u terecht voor verzekeringen en lijfrentes. Groen pensioen en duurzaam vermogensbeheer.

Ideële Verzekeringen

Bij Ideële Verzekeringen kunt u terecht voor groene vermogens adviezen, groene hypotheken, en groene autoverzekeringen. Ideele verzekeringen besteedt 10% van haar omzet bij goede doelen.

Stichting Robinia

Stichting Robinia is een kennis- en informatiecentrum over duurzame grondstoffen en met name over teelt, verwerking en gebruik van hout. Alle betrokkenen uit de houtwereld, van teler tot consument...

Tips Geldzaken

Geldvrij zaken doen

Geldvrij zaken doen

Anders omgaan met geld...Maak kennis met andere ruilsystemen dan geld om zaken te doen.
Ruilsystemen in Nederland

Geld beleggen

Geld beleggen

Je geld duurzaam beleggen, daarmee werk je mee aan stabilisering van het klimaat.
Bij wie spaar of beleg je duurzaam?

Club Green biedt financiele expertise

Club Green biedt financiele expertise

Experts van Club Green geven graag antwoord op uw vragen over groen geld
Vind hier antwoord op je geldvragen

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: