De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Gaskeur

Gaskeur

Het Gaskeur is een keurmerk van Stichting Energie Prestatie Keur. De Stichting Energie Prestatie Keur is een onafhankelijke organisatie, die het gebruik van energiezuinige, schone en doelmatige verwarmingstoestellen, warmwatertoestellen en andere duurzame-energierelevante installatieproducten, zoals zonne-energie en warmteterugwinapparatuur, stimuleert.

Er bestaan diverse Gaskeur-labels. Doorgaans zal een toestel zijn voorzien van één of meerdere labels.

  • Ketels met een HR-label (Hoog Rendement) zijn gegarandeerd zuiniger met energie. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Er zijn drie klassen: HR 100, HR 104 en HR 107. Toestellen die zijn voorzien van dit label produceren op efficiënte wijze warm water. Het is een aanvulling op het bestaande Gaskeur/CW-label, echter de eis aan het rendement ligt een forse stap hoger en ook de eisen aan de wachttijd in zowel de zomer- als de wintersituatie zijn strenger.
  • Het Gaskeur HRe wordt toegekend aan de nieuwste technologie op het gebied van verwarmen en opwekken van elektriciteit: de HRe®-ketel. Deze stroomproducerende CV-ketel geeft ten opzichte van de huidige HR-ketel een besparing op energiekosten waarmee tevens een aanzienlijke CO2-reductie kan worden gerealiseerd.
  • Toestellen met een SV-label (Schonere Verbranding) beschikken over een geavanceerde brander waardoor de NOx-uitstoot zo laag mogelijk gehouden wordt. Mensen die op zoek zijn naar een toestel dat het milieu zo min mogelijk belast, moeten op dit label letten.
  • Steeds vaker worden zonneboilers geïnstalleerd. Omdat de zon echter niet altijd schijnt, moet het water worden naverwarmd. Daarvoor is een gastoestel nodig dat aan specifieke eisen voldoet. U herkent deze toestellen aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboilers).
  • Toestellen met het CW-label (Comfort Warm water) voldoen aan belangrijke basiseisen m.b.t. tapdrempel, wachttijd, gelijkmatigheid van temperatuur en rendement. Het CW-label maakt duidelijk in welke warmwaterklasse een toestel valt en voor welke toepassingen het toestel het meest geschikt is.

De Stichting EPK ontwikkelt en promoot naast Gaskeur nog drie andere kwaliteitskeurmerken: Ventilatiekeur, Warmtepompkeur en Zonnekeur.

 

 


Ga naar de website van van Stichting Energie Prestatie Keur
Bedrijven met dit keurmerk

Zoek bedrijven:
Zoek keurmerken:
 

Gerelateerde keurmerken

Hier-logo

Hier-logo

Het gebruik van het HIER-logo bij de promotie van bepaalde producten betekent dat deze producten bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Het betreft geen algemeen milieukeur. lees verder

Foil4Soil

Foil4Soil

Logo dat staat voor biologisch afbreekbare folie. Onder meer gebruikt voor de binnenverpakking van Ananda chocolade en bepaalde bloembollen.  lees verder

TCO Certified

TCO Certified

 Zweeds keurmerk dat eisen stelt aan onder meer energieverbruik, milieubelasting en ergonomie van IT-producten. lees verder

Kiwa-Certificaat

Kiwa-Certificaat

Kwaliteitsverklaring voor (consumenten)producten, onder meer in de (drink)water-, energie- en gassector.  lees verder

Europees Ecolabel

Europees Ecolabel

Europees milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. lees verder


Meer gerelateerde keurmerken

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: