De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Waar moet u aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn tegenwoordig erg populair. Dat is niet zo vreemd, want de prijs van zonnepanelen is de laatste tijd fors gedaald. Door middel van zonnepanelen wordt uw huis duurzamer, uw energierekening lager én helpt u mee met een schoner milieu. Genoeg beweegredenen om over te gaan tot het aanschaffen van zonnepanelen. Echter, zonnepanelen zijn vrij ingewikkelde producten en een heuse investering. Daarom is het verstandig om eerst goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zonnepanelen.

zonnepanelendak3

 

Is goedkoper beter?

Goedkoper is niet altijd beter. Ook in het geval van zonnepanelen is dit zo. U kunt dan ook beter kijken naar welke zonnepanelen het beste bij uw wensen passen, dan naar de prijs van zonnepanelen. Het kan zo zijn dat de duurdere variant zonnepanelen het beste bij uw situatie past en u hiermee uiteindelijk ook meer opbrengst kunt behalen.

De zonnepanelen die het meest worden gebruikt zijn de poly- en monokristallijn zonnepanelen. Door alle innovaties is het verschil in opbrengst steeds kleiner tussen deze twee soorten zonnepanelen, maar doorgaans genereren de monokristallijn zonnepanelen toch de meeste opbrengst, waardoor deze soort zonnepanelen dan ook iets duurder zijn dan de polykristallijn zonnepanelen.

Bij het kiezen van de soort zonnepanelen moet u vooral de grootte van uw dak in uw achterhoofd houden. Als u niet veel ruimte op uw dak heeft is het verstandig om voor de monokristallijn zonnepanelen te kiezen. De reden hiervoor is omdat er dan met niet al te veel ruimte toch een hoop energie opgewekt kan worden. Heeft u een groot dak? Dan kunt u meer zonnepanelen kwijt en kunt u kiezen voor de polykristallijn zonnepanelen.

Welke zonnepanelen?

Er is veel keuze in zonnepanelen. Om deze keuze wat gemakkelijker te maken kunt u kijken naar keurmerken. Er worden door bepaalde instanties, zoals de VDE of de TÜV, kwaliteitscertificaten uitgegeven aan zonnepanelen zodra deze aan bepaalde eisen voldoen. Als u vragen over de kwaliteitscertificaten heeft, kunt u terecht bij iedere zonnepanelenleverancier.

Als zonnepanelen een kwaliteitscertificaat bevatten, is er haast geen verschil in kwaliteit tussen Europese of Chinese zonnepanelen.

Het is altijd mogelijk dat een zonnepaneel kapot gaat. Daarom is het belangrijk om naast een keurmerk ook de garantieperiode in de gaten te houden, van zowel de fabrikant als de leverancier.

Beter dan een spaarrekening

Naast dat zonnepanelen duurzaam zijn, zijn ze ook erg rendabel. De terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 10 jaar en de levensduur van zonnepanelen gemiddeld 25 jaar. Nadat de zonnepanelen terug zijn verdiend, kunt u dus nog veel jaren genieten van de winst die uw zonnepanelen voor u opleveren. Echter, u moet niet alleen kijken naar de terugverdientijd. Ook op lange termijn bieden zonnepanelen veel voordelen. Zo is het zeer waarschijnlijk dat de energieprijzen in de toekomt zullen stijgen, waardoor u nog meer geld zult besparen met uw zonnepanelen. Ook kan het zijn dat u meer energie opwekt met uw zonnepanelen dan dat u daadwerkelijk gebruikt. U kunt dan met u energiemaatschappij afspreken dat dit energieoverschot teruggeleverd mag worden, waar u dan een vergoeding voor ontvangt. Zo ziet u maar, zonnepanelen zijn zowel duurzaam als winstgevend.

Onze selectie

Sungevity

Sungevity Eigen schone stroom is zo opgewekt met Sungevity. Sungevity is aanbieder van... Lees verder

Gerelateerde adressen

BTW terugvragen zonnepanelen

Wij verzorgen voor particulieren de teruggave BTW van zonnepanelen (installatie op/bij woonhuis in Nederland, waarvan u de bewoner bent), die aangekocht zijn bij alle zonnepanelenleveranciers...

Zonnepanelen.net

Informatiecentrum en adviesbureau voor zonnepanelen. Via onze gratis website bieden wij handige tools. Tevens kunt u via onze website handig offertes met elkaar vergelijken.

Sungevity

Sungevity is leverancier zonnepanelen./p>

Solvari B.V.

Via Solvari vraagt u gratis en snel meerdere offertes aan voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, zonneboilers, etc. Via Solvari is partner van de HIER-klimaatcampagne.

Solar-Energy-Groep bv

Duurzaamste bedrijf van zuid-Holland. Dealer van Victron, Techneco, HR-Solar. Sterk in off-grid situatie zoals tuinhuisjes/ boten. Naast zonnepanelen voor bedrijven en particulieren zijn wij...

Tips Energie & Mobiliteit

tweedehands fiets kopen

tweedehands fiets kopen

Wil je een tweede hands fiets kopen? Waar moet je op letten? Info.nu zette tien goed tips op een rijtje
direct naar site

zonnepanelen in Nederland

zonnepanelen in Nederland

Benieuwd naar dé top 3 waarom Nederlanders zonnepanelen kopen? Antwoord op deze vraag en meer leuke weetjes over zonnepanelen in ons kikkerlandje Nederland vindt u hier.
Lees verder

Dure benzine? Go electric!

Dure benzine? Go electric!

Baal je van die dure benzine? Elektrisch rijden is een stuk goedkoper
Lees verder

Fiets naar je werk

Fiets naar je werk

Lekker op de fiets: milieuvriendelijker kan het niet
Lees meer over het waarom van fietsen

Deelauto dichtbij

Deelauto dichtbij

Neem een abonnement op een deelauto! Eenvoudig in gebruik en altijd wel een auto in de buurt beschikbaar.
Vind het bij jou passende abonnement

Autowasstraat biedt uitkomst

Autowasstraat biedt uitkomst

Kies voor een autowasstraat met het Milieukeur.dan zit je goed.
Waarom? Klik hier!

Bewust autorijden

Bewust autorijden

Autorijden en duurzaamheid... Hoe maak je kilometers groener?
Lees hier!

Trendy scooter

Trendy scooter

Op weg met een modieuze elektrische scooter? Geruisloos wegspuiten...
Vind aanbieders in je buurt...

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Op ClubGreen.nl staan experts je te woord met antwoord op jouw vragen over auto, openbaar vervoer, taxi en mobiliteit.
Vind hier antwoord op je vragen

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: