Magneten komen oorspronkelijk uit de natuur. Er zijn bepaalde ertsen die magneten aantrekken, dit worden de natuurlijke magneten genoemd. Door de technologische ontwikkelingen zijn er later ook kunstmatige magneten bij gekomen die gebruikmaken van bepaalde legeringen zoals van ijzer en aluminium.
Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk van belang dat je meegaat met de tijd van nu. Zo is het goed om na te denken hoe duurzaam jouw bedrijf is en wat je eraan kunt gaan verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer, je bedrijfspand en hoe jij zaken doet.
Als bedrijf loont het om duurzaam te ondernemen. Er worden steeds meer subsidies en fiscale voordelen beschikbaar gesteld door de overheid. Hier is zelfs een flink budget voor vrijgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de energie-investeringsaftrek. Hier is een budget van 147 miljoen euro beschikbaar voor gesteld. Ondernemers die investeren in innovatieve energiebesparingen mogen tot 45% van hun investering aftrekken van de winst.
Klimaatwetenschappers stellen dat schoon drinkwater steeds schaarser wordt op aarde. Ook in Nederland kunnen er periodes voorkomen waarin we zuiniger om moeten gaan met water.
Gelukkig zijn er diverse dingen die je nu al kunt doen om je waterverbruik terug te dringen.
Energievergelijk.nl maakte zelfs een overzicht met 101 tips om water te besparen.
Wij hebben de vijf beste tips hieruit voor je op een rij gezet:
Vorige maand begon de schriftelijke behandeling in de Tweede Kamer van de Wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie. Het doel van de wet is om op een kostenefficiënte wijze een aanzienlijke reductie van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland te realiseren. Dit is nodig om aan de (inter)nationale klimaatdoelstellingen te voldoen.
De belangrijkste vragen die nog behandeld moeten worden zullen gaan over de leveringszekerheid en of de getroffen exploitanten van kolencentrales financiële compensatie zouden moeten krijgen. Waar compensatie primair in het belang is van de exploitanten (hoewel het ook van invloed is op het algemene investeringsklimaat), kunnen de gevolgen voor de leveringszekerheid alle Nederlanders raken. Desondanks wordt een mogelijke bedreiging hiervan in het wetsvoorstel wel kort genoemd, maar niet verder uitgewerkt.
Op 10 oktober 2017 werd het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd, met daarin ook de afgesproken maatregelen op het gebied van energie en klimaat. Deze maatregelen richten zich met name op een forse reductie van de uitstoot van CO2. D66 en Christenunie spreken zelfs van ‘het groenste regeerakkoord ooit’. Een belangrijke maatregel voor de CO2-reductie is het sluiten van alle kolencentrales. In een tijd dat Nederland van elektriciteit-exporteur naar -importeur verwordt, en dus steeds minder goed aan de eigen elektriciteitsvraag kan voldoen, wordt de eigen opwekkingscapaciteit verder afgebroken in plaats van deze bestaande capaciteit actief te verduurzamen.