Informatieteksten

Weet u wat u met uw oude elektronische apparaten moet doen?

door: MyTrendyPhone

Wist u dat de grondstoffen uit uw oude smartphone kunnen worden gerecycled, en zo dus opnieuw gebruikt kunnen worden bij de productie van een nieuw apparaat? Helaas laten de meeste apparaat gebruikers hun oude elektronica niet recyclen, doordat zij simpelweg niet weten waar zij het naartoe moeten brengen. Wij van MyTrendyPhone zijn ons bewust van het feit dat we deel uitmaken van dit immense probleem – om die reden vinden we dat we ook een deel moeten uitmaken van de oplossing. Daarom maakten wij deze infographic.


Lees verder

De werking van een windmolen

U ziet ze vast steeds vaker in het straatbeeld: windmolens. En dat is maar goed ook, want als we de aarde lang mee willen laten gaan zullen we moeten investeren in groene energie. Maar hoe ziet zo’n windmolen er eigenlijk vanbinnen uit? UnitedConsumers legt het uit.

 

Lees verder

Op een duurzame manier afscheid nemen

We nemen tegenwoordig allemaal verschillende maatregelen voor een duurzamer leven. Maar ook onze uitvaart kunnen we op een duurzame manier vormgeven.

Lees verder

Tips om je woning duurzaam te verwarmen

Er is niks lekkerder dan op een koude winterdag thuiskomen in een heerlijk verwarmd huis. Maar het verwarmen van je woning kost wel energie, dus laten veel mensen de verwarming overdag uit wanneer ze niet thuis zijn. Gelukkig zijn er vele manieren om te zorgen dat je lekker warm je woning kunt betreden zonder dat je de verwarming de hele dag open hoeft te laten staan. Kortom energiezuinig en dus duurzaam verwarmen zonder dat je comfort hieronder lijdt, hoe doe je dat?

Lees verder

Energiebesparende maatregelen voor de kleine portemonnee

Wil je besparen op energie, maar wil je daar geen grote investeringen voor doen? Het is niet altijd nodig om forse bedragen uit te geven om toch een stuk zuiniger met energie om te gaan! Met deze tips draag je je steentje bij aan een duurzame toekomst zonder dat dit je veel kost.

Lees verder

8 tips voor het besparen op de energierekening

De energierekening is een vaste last die helaas nog weleens hoog kan uitvallen. De grootste kostenpost op je energierekening is het gasverbruik. Ondanks het feit dat we in dit deel van Europa weinig te maken hebben met strenge winters, zijn de stookkosten in deze periode aanzienlijk hoger dan in de zomer. Naast het gasverbruik reduceren bespaar je ook op de elektriciteit door simpelweg wat bewuster om te gaan met de elektrische apparaten in de woning. Hier volgen 8 handige tips die helpen de energierekening omlaag te brengen.

Lees verder

De opmars van de elektrische auto

Waar de elektrische auto jarenlang heeft moeten lijden onder een stoffig en saai imago, is elektrisch rijden inmiddels volop in ontwikkeling. Het aantal elektrische voertuigen (exclusief brom- en snorfietsen) op de Nederlandse wegen is in de afgelopen twee jaar dan ook verdubbeld van 30.211 naar 60.490. Bovendien blijkt uit informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat laadpalen steeds meer onderdeel van het straatbeeld; het aantal openbare laadpunten is sinds 2013 toegenomen van 3.251 naar 6.838 in 2015. Rijd jij echter nog steeds in een auto met verbrandingsmotor? Dan wordt het de hoogste tijd dat we een aantal vragen rondom elektrisch rijden voor je te beantwoorden.

Lees verder

Langere levensduur door onderhoud kozijnen

Het onderhouden van uw huis is belangrijk voor het zo duurzaam mogelijk wonen, maar het onderhouden van de kozijnen schiet er vaak bij in. Terwijl het onderhouden hiervan een aantal problemen helpt te vermijden. Daarnaast verlengt het de levensduur van de kozijnen.

Lees verder

zonnepanelen in nederland

Benieuwd naar dé top 3 waarom Nederlanders zonnepanelen kopen? Heeft u zich altijd al afgevraagd of Nederland wel echt een geschikt klimaat heeft voor zonnepanelen? En een Hollands fietspad bedekt met zonnepanelen, is dat mogelijk? Antwoord op deze vragen en meer leuke weetjes over zonnepanelen in ons kikkerlandje Nederland vindt u hier

Lees verder