ASN Bank

De ASN Bank is de grootste duurzame bank van Nederland. Sinds 1960 zetten wij ons actief in voor een duurzame wereld. Bij de ASN Bank kunt u maatschappelijk verantwoord:
 
Bij de ASN Bank gaan een goede dienstverlening en een prima rendement samen met duurzame idealen. Wij investeren uw geld in duurzame ondernemingen, instellingen en overheden. En niet in activiteiten die nadelige gevolgen hebben voor het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en toekomstige generaties.
 
Uw bankzaken bij de ASN Bank doet u gewoon thuis. Snel en gemakkelijk via de post of telefonisch (gratis). Of via ASN Bank - Online Bankieren. Daar kunt u dag en nacht – uiteraard goed beveiligd – online bankieren, saldo- en productinformatie opvragen en actuele informatie raadplegen.
 

Duurzaam voor mensen

Het lijkt zo vanzelfsprekend: geen honger, geen kinderarbeid, wapens en onderdrukking. En wel gezondheidszorg, onderwijs en mensenrechten, zoals vrij ondernemerschap en vakbonds- en persvrijheid. In veel landen valt op dit gebied nog een wereld te winnen. Wij toetsen de mensenrechtensituatie van landen en ondernemingen aan de hand van onze bijzondere beleggingscriteria, voordat wij besluiten erin te beleggen.
 
Zo vallen bedrijven af die bijvoorbeeld gebruikmaken van kinderarbeid, werknemersrechten niet respecteren of wapens produceren. En we beleggen we niet in staatsobligaties van landen die de mensenrechten schenden. Bovendien steunen we kwetsbare bevolkingsgroepen, onder meer via microkredieten. Daarmee krijgen mensen in ontwikkelingslanden de kans een eigen bedrijfje te starten en zo uit de armoedespiraal te komen. Als u belegt bij de ASN Bank, investeert u in de toekomst van onze samenleving.
 

Duurzaam voor de aarde

Wij investeren het geld van onze klanten alleen in ondernemingen, instellingen en overheden die voldoen aan onze bijzondere beleggingscriteria op het gebied van milieu, klimaat, gentechnologie, kernenergie en dierenleed. Dat betekent dat zij de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk beperken. En daadwerkelijk rekening houden met het behoud, de bescherming en verbetering van ons milieu.
 

Steun aan 'Groene Projecten'

Tevens investeren we in ‘groene’ projecten. Met specifieke spaar- en beleggingsproducten steunen we projecten op het gebied van bijvoorbeeld ‘groene energie’, energiebesparende bouw, waterwinning, -zuivering en -technologie en hergebruik van industrieel afval. Kortom, op het gebied van zakelijke duurzame financieringen biedt de ASN Bank ondernemers een aantrekkelijke financiering voor initiatieven die bijdragen aan een betere wereld voor morgen.
 

Eerlijke handel

De ASN Bank zet zich in voor eerlijke handel met ontwikkelingslanden. Daarbij werken we vaak samen met partijen die net als wij duurzame ontwikkeling nastreven, zoals Stichting Max Havelaar.
zoek in de gids:
zoek