Join the Pipe

Stichting Join the Pipe is een non-profit organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater wereldwijd. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten zoals de hippe drinkwater flessen en tappunten worden water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van het drinkwaterproject wordt bijgehouden op de website.

hier daar leiding2 1Middels de verkoop van duurzaam kraanwater (Join the Pipe water) in de horeca en op festivals financiert Join the Pipe nu ook duurzame Join the Pipe tappunten in ontwikkelings landen.
Kraanwater voor het goede doel, maar met een verdienmodel voor de ondernemer.
Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van Europa en is 500x beter voor het milieu dan voorverpakt water.

Hoe werkt het?

Festival en restaurant bezoekers betalen voortaan voor de consumptie van een glas of karaf Join the Pipe water.
Het (gekoelde) Join the pipe water, al dan niet met bubbels, wordt getapt uit een speciaal ontwikkelde Join the Pipe bartap. Het restaurant/festival behoudt de marge op het water, ze bepalen zelf welk deel wordt gedoneerd aan Join the Pipe. Van deze opbrengst worden waterprojecten van Join the Pipe gefinancierd in naam van het restaurant/festival. Zo zorgt het festival/restaurant samen met de bezoekers voor één of meerdere drinkwater projecten in Afrika en Azië, voor mensen die nu nog geen toegang hebben tot schoon drinkwater.

Voordeel is dat er minder werk is voor het personeel want er hoeft niets te worden ingekocht, er hoeft niet meer worden gesleept met flessen voorverpakt water en er is geen opslag. Tevens is het beter voor het milieu want er is minder afval aangezien er geen glas en/of verpakkingsmateriaal is wat naar de papier- of glasbak gebracht hoeft te worden. Bovendien is geen CO2 uitstoot wat normaliter gepaard met de productie en transport van voorverpakt water.

Voor de festival of restaurant bezoeker verandert er dus weinig, voor duizenden mensen in ontwikkelingslanden heel veel!

Duurzame Deals

Payment application dashboard screenshot with transaction table, financial highlights, and main clients on colorful purple background.

Pap & Lepel

€29,95

Payment application dashboard screenshot with transaction table, financial highlights, and main clients on colorful purple background.

Allesduurzaam

vanaf €100

Meer resultaten

Keurmerken

Geen keurmerken bekend.
zoek in de gids:
zoek