Ricoh

Ricoh is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van IT-oplossingen. Het klantgerichte bedrijf biedt al jarenlang de beste technologische innovatie op het gebied van o.a. printers, faxapparaten en software voor documentarchivering. Ricoh heeft de ambitie een duurzame onderneming te zijn. De passie om duurzame, innovatieve afdrukproducten te leveren, is aangevuld met de wens om nu ook uit te blinken in oplossingen en diensten, ondersteund door een aantal consultancy- en outsourcingsmogelijkheden. Het wereldwijde netwerk van Ricoh biedt vandaag de dag complete outsourcing, managed printservices en production printing op hoog niveau, zodat u uw ideeën verder kunt brengen.

Sinds de oprichting meer dan 70 jaar geleden, hecht Ricoh veel waarde aan het verlagen van de milieu-impact op de omgeving. Deze duurzaamheidstrategie is nu een belangrijk onderdeel van het erfgoed van Ricoh en raakt elk deel van het bedrijf: van productie tot distributie, bedrijfslocaties en recycling.

Ricoh helpt graag ook haar klanten om duurzaam te ondernemen. Hiertoe heeft Ricoh diverse concrete oplossingen, diensen en producten ontwikkeld, zoals:

•    Duurzaam verlagen afdrukkosten én papier- en energieverbruik
‘Pay Per Page®’ is een oplossing waarmee u niet alleen uw duurzaamheid verbetert, maar ook uw afdrukkosten verlaagt. Na inventarisatie van uw huidige apparatuur ontwikkelt Ricoh voor u een plan, waarbij de juiste machines met juiste functionaliteiten en capaciteiten op de juiste plaats staan. Met de Green Document Scan meten we o.a. uw papier- en energieverbruik en doen we suggesties voor een aanzienlijke vermindering.
•    Digitalisering documenten
Door de digitale verwerking van documenten verlaagt u het verbruik van energie, CO2-uitstoot, toner en papier. Groot voordeel is niet alleen een milieuvriendelijker verloop van uw documentprocessen, maar ook een betere beschikbaarheid van informatie in uw organisatie.
•    Kosteloos retourneren van lege tonercartridges
Voor het verantwoord verwerken van lege tonercartridges heeft Ricoh een gratis retourservice ontwikkeld.
•    Groene handleiding en training
Bij de installatie van onze apparatuur en ook in onze digitale handleiding leggen wij u precies uit wat u zelf kunt doen om zo min mogelijk stroom, toner en papier te verbruik
•    Printen in kleur met vloeibare gel
De door onze eigen organisatie ontwikkelde ‘Liquid Geltechnologie’ voor printen in kleur is opzienbarend en weerspiegelt Ricoh’s toewijding aan het milieu. Gelprinters en MFP’s produceren nauwelijks emissies, verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan veel langer mee.
•    Recycling
Een kopieeraparaat of printer die bij Ricoh terugkomt, wordt vaak gereviseerd voor een tweede leven onder strenge revisie-eisen. De apparatuur wordt vervolgens voor een eerlijke prijs weer ingezet onder de labels Greenline en Economyline. Een machine in de laatste levensfase wordt gerecycled met hergebruik van tachtig procent van het materiaal. De overige twintig procent wordt verbrand met terugwinning van energie.

Duurzaam voor de aarde

Het duurzaamheidsbeleid van Ricoh heeft geleid tot talrijke milieubedrijfsactiviteiten, variërend van een succesvolle inzameling en recycling van tonercartridges, de introductie van gelprinters, het planten van 3.500 bomen in het Zoniënwoud door Belgische Ricoh-werknemers tot een pan-Europese Global Eco Action Day op 5 juni 2009. Én: het eerste billboard dat volledig draait op de zon op Times Square in New York. De holistische milieustrategie van Ricoh is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Door de jaren heen heeft Ricoh er een reeks onafhankelijke prijzen van hoog niveau mee ontvangen. Een overzicht van de onderscheidingen is te bekijken op de website.


Ricoh en het Green Office Initiative
Het Green Office Initiative past in het streven van Ricoh naar duurzaamheid. Met dit initiatief wil Ricoh het Midden- en Kleinbedrijf laten zien dat het mogelijk is om in kantoorautomatisering tegelijkertijd financiële en ecologische winst te boeken. Winst voor portemonnee en planeet versterken elkaar. Ricoh en de deelnemende partners in het Green Office Initiative bieden inspiratie en kennis, maar vooral ook concrete tips en tools. Voor meer informatie zie www.greenofficeinitiative.com.

zoek in de gids:
zoek