Textielfabrique

 

Duurzame en hoge kwaliteit stoffen en garens voor een redelijke prijs.

 

Biologisch en maatschappelijk verantwoord geproduceerde textiel

De stoffen van Textielfabrique zijn gecertificeerd en voldoen aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Dat betekent dat bij de productie van de materialen – van het oogsten van de grondstoffen, tot aan de verpakking en distributie- onder meer gebruik wordt gemaakt van duurzame technieken en milieuvriendelijke hulpstoffen. Daarnaast verzekert de GOTS certificering de koper ervan dat de stoffen ook maatschappelijk verantwoord zijn gefabriceerd: tegen een gegarandeerd minimum loon, zonder kinderarbeid en in een veilige en hygiënische werkomgeving. Hier vind je meer informatie over onze duurzame stoffen en garens.

allesduurzaambeeldWorkshops en Repair Café

Naast stoffen en garens biedt Textielfabrique veel vakkennis op het gebied van duurzame textiel technieken, productie en materiaal. Met workshops voor kinderen en volwassenen, kan iedereen reparatietechnieken leren, eigen stoffen en wol verven met plantaardige verfstoffen of zich aanmelden voor de Cricket Club om te leren weven. Het De Cricket Club en het Repair Café zijn elke donderdagavond open voor publiek van 19.30 tot 21.00 uur. De workshops zijn op locatie en op aanvraag.

Textielfabrique.nl heeft momenteel leuke workshops en materialen rondom het thema INDIGO, een plantaardige blauwe kleurstof. Leer zelf stoffen en garens verven met deze bijzondere plantaardige kleurstof. Schijf je in voor een workshop jeans-repair/ Boro stitching of koop leuke indigo garens om mee te breien.

Textielfabriek op locatie

Kom gerust eens langs in onze showroom en werkplaats in Rotterdam Zuid. We staan ook op verschillende markten en hebben steeds een ander workshop programma op diverse locaties in het land. Bezoek de website voor het volledige programma.

Stalen bekijken kan doorlopend op de locatie IFabrica (textiel werkplaats) in Amsterdam. IFabrica ligt op het voormalig Stork terrein "De Overkant", Gedempt Hamerkanaal 139 in Amsterdam en is open van dinsdag tm donderdag van 13.00-21.00, vrijdag en zaterdag van 09.00-21.00 uur en zondag van 09.00 tm 17.00 uur.

De andere locatie waar je stalen kan bekijken is Access to tools, De Rijpstraat 155, Amsterdam.

Showroom en werkplaats: Boergoensevliet 4, 3028KS Rotterdam

Contact: info@textielfabrique.nl / 06-24214029

Textielfabrique een webshop vol met mooie, modieuze en duurzame designstoffen en garens voor een vriendelijke prijs.

 

Duurzame Deals

Payment application dashboard screenshot with transaction table, financial highlights, and main clients on colorful purple background.

Pap & Lepel

€29,95

Payment application dashboard screenshot with transaction table, financial highlights, and main clients on colorful purple background.

Allesduurzaam

vanaf €100

zoek in de gids:
zoek