Daan de Leeuw houtbewerking

Als we geen contact met de natuur hebben, hebben we geen contact meer met onszelf

Daan de Leeuw is restaurateur, meubelmaker, designer en kunstenaar en geeft cursussen houtbewerkingen. De wezenlijke aspecten van zijn kunstenaarschap liggen besloten in zijn werk. Dit werk straalt veel aspecten uit zoals het ambachtelijke meesterschap, de liefde healing spinevoor de natuur, zijn verbeeldingskracht, oorspronkelijkheid en levensvisie. Je zou kunnen zeggen: iemand die het oermateriaal 'hout' in veel vormen naar zijn hand zet.

Daan de Leeuw laat zien:the cube
- dat hij beschadigde, verweerde antieke meubelstukken, die hij in opdracht van particuliere eigenaren restaureert, met soms ingrijpende, dan weer met minutieuze ambachtelijke bewerkingen een nieuw en letterlijk glanzend leven teruggeeft.
- dat de door hemzelf ontworpen meubelen en zijn intrigerende kunstvoorwerpen zonder uitzondering het resultaat zijn van ambachtelijk kunnen en artistieke en spirituele verbeeldingskracht.

berken stamtafelHet werk van Daan de Leeuw heeft onmiskenbaar een bijzondere kwaliteit. Deze kwaliteit hangt samen met zijn vermogen om schijnbare tegenstellingen in zijn werk en leven op een vruchtbare manier samen te brengen. Het gaat om zijn gevoel voor zowel traditie als moderniteit, zijn zowel conserverende als vernieuwende benadering, zijn oog voor de schoonheid van zowel het kleinste geslepen detail als van de ruwe, ongepolijste vorm. Zijn respect voor de natuur en zijn passie voor de eigenschappen en vormentaal van hout is daarbij in zijn hele werk op een authentieke wijze voelbaar en zichtbaar.

Daan de Leeuw houtbewerking
Hanekampweg 33b
7104 AW Winterswijk Meddo
zoek in de gids:
zoek