In 2003 lazen de initiatiefnemers, Sarriel Taus en Coen Alewijnse, een artikel over het project van Jamie Oliver in Londen. Al snel sloeg hun belangstelling om in enthousiasme en passie, toen ze zich realiseerden dat dit een fantastische en concrete invulling was van "maatschappelijk verantwoord ondernemen". Gevoed door hun eigen sympathie voor deze vorm van ondernemen, is het idee opgevat een Nederlandse versie te realiseren van het project van Jamie Oliver. Dus een combinatie van een restaurant (Fifteen Amsterdam) met een opleiding tot kok voor werkloze jongeren zonder perspectief in de omgeving van Amsterdam, onder het project Stichting Kookdroom. In 2003 lazen de initiatiefnemers, Sarriel Taus en Coen Alewijnse, een artikel over het project van Jamie Oliver in Londen. Al snel sloeg hun belangstelling om in enthousiasme en passie, toen ze zich realiseerden dat dit een fantastische en concrete invulling was van "maatschappelijk verantwoord ondernemen". Gevoed door hun eigen sympathie voor deze vorm van ondernemen, is het idee opgevat een Nederlandse versie te realiseren van het project van Jamie Oliver. Dus een combinatie van een restaurant (Fifteen Amsterdam) met een opleiding tot kok voor werkloze jongeren zonder perspectief in de omgeving van Amsterdam, onder het project Stichting Kookdroom.