Kraaybeekerhof Academie

Kraaybeekerhof academie is gevestigd op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof midden in Driebergen. Een inspirerende omgeving voor scholing en ontwikkeling!

Ooit begonnen als een klein cursuscentrum, gericht op de biologisch dynamische landbouw, heeft de academie zich in de loop der tientallen jaren ontwikkeld tot een breed opleidingscentrum waar het nog altijd gaat om bewustzijn over aarde en mens. Inmiddels bieden wij een aantal stevige opleidingstrajecten, trainingen en kleinere cursussen aan

Zo is er de opleiding tot tuintherapeut, waar de natuur wordt gebruikt als instrument om mensen tot zichzelf te laten komen. Ook leiden we op tot natuurvoedingskundige, waar het bewustzijn over mens en natuur tot uitdrukking komt in de vraag: welke natuurlijke voeding voedt de mens het best? Ook in de cursussen vinden we het thema natuur terug zoals bijvoorbeeld in de cursus over sterren kijken, "Licht op de Sterrenhemel", het leren hoe je een moestuin kunt starten in "BD-tuinieren" en bij het maken van flowforms.

Bewustzijn over aarde en mens vraagt ook inzicht in ons eigen menselijk zijn en handelen; welke keuzes maken we, welke wegen slaan we in, wat bezielt ons, op welke manier kunnen we ons het beste uitdrukken? Dit soort vragen speelt als een rode draad door alle trajecten die wij aanbieden, maar is leidend in de meer persoonsgerichte trainingen als "LevensPad", "Ik (&) Werk" en "Bewustzijn in Bedrijf".

Wat wij doen aan duurzaamheid

Het landgoed waar de lessen worden verzorgd is zeer inspirerend, Biologisch Dynamisch wordt hier nog echt in de praktijk gebracht.

Naast de academie kunt u terecht voor BD Gastronomie en het huren van prachtige zalen, midden in de natuur.

Kraaybeekerhof Academie
Diederichslaan 25
3971 AD Driebergen-Rijsenburg