PB International

PB International produceert en levert duurzame oplossingen voor legionellapreventie door middel van zelfspoelende ultrafilters. Deze filters leveren een waterbesparing op van wel 90% bij de verplichte legionellacontrole.

Als eigenaar van een gebouw heeft u de verantwoordelijkheid over het beheer van het leidingnet. De meest gebruikte methode hiervoor is 'thermisch beheer'. Hierbij dient u periodiek uw tappunten met water van minimaal 60 °C te spoelen. Ook dient de retourtemperatuur van uw boiler hoger te zijn dan 60 °C.
Door het toepassen van ultrafiltratie mag u conform het nieuwe drinkwaterbesluit (staatsblad 293) en de BRL 14010-01 het thermisch beheer van de installatie laten vervallen. Tevens mag de retourtemperatuur van uw boiler van 60 °C naar 50 °C. Om de kwaliteit van de filtermodules te waarborgen past PB International als enige ter wereld een automatische integriteittest op haar filtersystemen toe.
 
Met behulp van de PB-Ultrafilters kunt u op een duurzame en veilige manier uw tappunten beschermen tegen de legionellabacterie.
PB International
Stikkenweg 50
7021 BN Zelhem