Graanpletterij De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's.
Granen vormen een ideaal basisvoedsel omdat ze voor de mens onmisbare voedingsstoffen bevatten. De producten die onder ons eigen merk 'De Halm' worden verkocht zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:
Bent u geinteresseerd in ons productieproces? Bekijk onze film
Onze producten worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt regelmatig controle plaats door Skal, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die daartoe ons het EKO-keurmerk verleent.
Naast de activiteiten in de graanpletterij, stimuleert De Halm ook de biologische landbouw. Er wordt op 13 hectare grond, onder eigen beheer en toezicht, biologische akkerbouw toegepast. Ook deze producten worden in De Halm verwerkt.
Voor zover mogelijk worden granen verwerkt die in Nederland verbouwd zijn (mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden). De keus hiervoor is bewust gemaakt omdat: