Gulpener Bier

De Gulpener Bierbrouwerij: een bewuste keuze voor puurzaamheid, smaak en topkwaliteit. Wij geloven dat je alleen echt kunt genieten van iets dat met liefde is gemaakt. Daarom gebruiken we alleen milieuvriendelijk geteelde hop en gerst van de boeren uit ons eigen Limburg. Samen maken we het lekkerste bier volgens nieuwe traditie.

Wilt u genieten van Limburg? Wilt u de brouwerij bezoeken? Excursies, bierproeverijen, presentaties, alles leren over bier & gastronomie. Bij Nederlands enige biersommelier Andre Koppen in het Gulpener Bierhuys is het allemaal mogelijk.

Kijk op www.gulpenerbierhuys.nl voor meer informatie.

B.V. Gulpener Bierbrouwerij
Rijksweg 16
6271 AE GULPEN

Onze producten:  Gulpener Pilsner, Korenwolf, Korenwolf Rosé, Gulpener Dort, Gulpener Oud Bruin,Gulpener LenteBock, Gulpener HerfstBock, Jaarling Bock, Gulpener Sjoes, Château Neubourg Premium Pilsner, Gerardus Wittems Kloosterbier, Limburgs Land Pilsner, Mestreechs Aajt en Gulpener WinterVrund.

De smaak van puurzaamheid

In juni 2001 publiceerden wij ons Ambitiestatement "Verbond met de Natuur". Daarin geven wij als werknemers van de Gulpener Bierbrouwerij aan dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het uitgangspunt is van onze brouwerij, met als doelstelling de lekkerste bieren te brouwen. De Gulpener Bierbrouwerij is in Nederland "de grootste van de kleine brouwerijen" met een traditie die terug gaat tot 1825.

Van oudsher hebben wij een nauwe band met de bewoners van het Zuid-Limburgse heuvelland waar Gulpen centraal in ligt. Wij bieden werk aan inwoners uit het dorp en de streek en ondersteunen maatschappelijke initiatieven in de regio.

 Puurzaam voor de aarde 

screen04.jpgWij willen dat alle grondstoffen voor ons bier in Limburg op een milieuvriendelijke wijze worden verbouwd. Inmiddels telen meer dan 62 boeren voor ons de gerst, tarwe, rogge en spelt. Dat doen we in samenwerking met de Limburgse boerencoöperatie Triligran. Ook verbouwen we zelf onze hop in Reijmerstok (ecologische en Milieukeurhop). Al deze grondstoffen worden milieuvriendelijk verbouwd.

En de kwaliteit van het door mergel gezuiverd water uit de eigen bronnen staat buiten kijf. Deze benadering levert dubbele winst op voor het milieu. De bodem wordt veel minder belast en er is veel minder transport nodig van deze grondstoffen.


screen03.jpgWe zijn volledig overgestapt op lokale groene energie en wekken zelf stroom op mbv de zon. Ook compenseren wij onze Co2 uitstoot middels de aanplant van een bos in de buurt van onze brouwerij (Koning van Spanje).

 Wij zijn de enige brouwerij in Nederland die, samen met de akkerbouwers uit de directe omgeving, voorziet in haar behoefte aan grondstoffen. Deze akkerbouwers, die zich hebben verenigd in de coöperatie Triligran, verbouwen met liefde en respect voor de omgeving met zo min mogelijk gebruik van milieubelastende bestrijdingsmiddelen gerst, tarwe, rogge, spelt en hop. Een zekere afzetmarkt voor de Limburgse boeren.

 

Via gulpener.ning.com zijn onze activiteiten te volgen. Ook www.gulpener.nl biedt de nodige extra informatie omtrent onze brouwerij en onze bieren.

zoek in de gids:
zoek