Weleda Benelux

Weleda staat voor natuurzuivere, mens- en diervriendelijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten. Daarom gebruikt Weleda voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk van biologische of biologisch-dynamische kwaliteit.

Lichaamsverzorging

weleda_004.jpgEen gezonde geest in een gezond lichaam, dat geeft een gevoel van vitaliteit. Weleda heeft een breed assortiment producten om je lichaam van top tot teen mee te verzorgen, op elk gewenst moment. Bijv. Duindoorn Vitaliseringsdouche, Rosa Mosqueta Dagcrème en Arnica Massageolie. Ook een speciale zwangerschaps- en kraamserie. En voor de complete verzorging van je baby’s prille huid zijn er de natuurzuivere producten van de Calendula-lijn.

Zelfzorg en geneesmiddelenmiddelen

Weleda helpt u gezond en in balans te blijven. Bij de ontwikkeling van onze zelfzorgmiddelen gaan we steeds uit van de zelfherstellende krachten van het lichaam. Niet ziekte is ons uitgangspunt. Ons inspireert de vraag: hoe blijven we gezond?

Sommige ziekten ontstaan doordat je lichamelijk, mentaal of geestelijk uit balans bent. Weleda ontwikkelt geneesmiddelen die zorgen voor het behoud en herstel van het gezonde evenwicht. Antroposofische geneesmiddelen bestrijden niet de symptomen, maar pakken de oorzaak aan. Omdat ze bestaan uit stoffen die verwant zijn aan ons lichaam, kennen Weleda’s geneesmiddelen bovendien weinig bijwerkingen.  

Duurzaam voor mensen

roosplukweleda.jpgIn alles van Weleda klinkt dezelfde basisfilosofie door: ‘In harmonie met mens en natuur’. Van de naam en het logo van ons bedrijf, tot de ingrediënten, de productiemethoden, de verpakkingen en de mensen die er werken. Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurzuivere, mens- en diervriendelijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten.

Lees meer over de waarden van Weleda

Duurzaam voor de aarde

Daarom gebruiken we voor onze producten 100% natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk van biologische of biologisch-dynamische kwaliteit. In deze landbouw wordt de aarde zorgvuldig gevoed en verzorgd. Dat zie je terug in de vruchtbare aarde, in de hoge voedingswaarde van de planten én uiteindelijk in de optimaal voedende, verzorgende en heilzame producten van Weleda. Uiteraard zijn de producten dierproefvrij.

Weleda Nederland is sinds 2008 een klimaatneutrale onderneming. Na een aantal jaren zelf actief onze CO2-uitstoot te hebben verminderd, compenseren we nu onze resterende CO2-uitstoot door aankoop van emissierechten.

Tegelijkertijd zijn we op weg om, stap voor stap, onze producten klimaatneutraal te maken. Het heeft even geduurd voordat we deze stap konden zetten. We hebben nu een partner gevonden die méér doet naast CO2-compensatie, en met wie Weleda kan samenwerken op basis van gemeenschappelijke doelstellingen. Deze onderneming is: Soil & More International.

Eerlijke handel

Onze puur plantaardige grondstoffen worden over de hele wereld geteeld. Zowel op onze eigen grond als door boeren met wie we langdurige partnerschappen zijn aangegaan. Weleda helpt traditionele boerenbedrijven over te schakelen op duurzame, biologische landbouw. Door het sluiten van fair trade-overeenkomsten staan we hen bij op economisch en sociaal gebied. De samenwerking levert een win-winsituatie op: de teler heeft een gegarandeerde afzet van zijn grondstoffen en Weleda is verzekerd van hoogwaardige ingrediënten voor de producten. Deze werkwijze maakt het Weleda mogelijk om haar oorspronkelijke motto – ‘In harmonie met mens en natuur’ – hoog te houden.

Weleda Benelux
zoek in de gids:
zoek