Lotika

LOTIKA verkoopt trendy producten die verantwoord geproduceerd zijn, met respect voor mens en milieu. Als grondstof wordt FSC gecertificeerd rubber uit duurzame bossen gebruikt of bio-katoen. De producten worden op een Fair Trade manier gemaakt en dragen meestal het Max Havelaar keurmerk.

james swarming birds grey 2013Sneakers, condooms, T-shirts en nog veel meer

Lotika verkoopt Ethletic sneakers in diverse kleuren, ballen en ballonnen, Green Tips huishoudhandschoenen en elastiekjes, en LovePack condooms en Fair Squared condooms, allen gemaakt van FSC natuurrubber. Verder zijn er Pants to Poverty shorts van pesticidenvrij katoen en T-shirts en hoodies van biologisch katoen, allen met Max Havelaar keurmerk.

License to operate

Meer en meer bedrijven doen tegenwoordig aan MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het besef groeit dat handel enerzijds op een faire manier moet gebeuren, waarbij beide partijen er beter van kunnen worden, en anderzijds dat we het milieu niet of zo weinig mogelijk moeten belasten. We hebben immers maar een planeet en moeten daar zorgvuldig mee omgaan zodat we onze kinderen een leefbare wereld nalaten. In dat verband wordt vaak gesproken over de 3 P's: Planet (het milieu), People (de sociale aspecten) en Profit (duurzaam ondernemen moet ook winst opleveren). Naar de toekomst toe is MVO meer en meer op weg een soort ''license to operate'' te worden.

LOTIKA EN MVO

001 ethletic laag oranjeUit eigen ervaring (30 jaar binnen Fair Trade) weet ik hoe belangrijke duurzame handel is voor producenten in de Derde Wereld. Door het bezoeken van producenten in derde wereld landen heb ik zelf ervaren dat het wel degelijk een verschil uit maakt voor deze mensen en een verbetering brengt in hun levensomstandigheden. Handel en productie kunnen sterke instrumenten zijn die mensen toelaten om aan de armoede te ontsnappen, mits de handel op een faire en milieuvriendelijke manier gebeurt. Dit is jammer genoeg vaak nog niet het geval en door veel handel wordt de kloof tussen rijk en arm alleen maar groter.

Lotika maakt door het eigen handelen duidelijk dat het wel degelijk anders kan en doet dit met groeiend succes! Lotika geeft producenten uit de Derde Wereld de kans hun producten op onze markt te verkopen. Daarnaast brengt Lotika milieuvriendelijke, innovatieve producten op de markt. Deze producten hoeven helemaal niet duurder te zijn dan andere niet fair trade producten.

Consumenten worden meer en meer bewust van de negatieve gevolgen die ongebreidelde economische groei heeft en vragen om producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn. Lotika biedt deze mogelijkheid. Door het kopen van deze leuke producten kunnen consumenten op een gemakkelijke manier bijdragen aan een beter milieu en aan de positieverbetering van de producenten.

B2B

Lotika is importeur van Ethletics, Lovepach/Fair Squared, Greeentips en Pants for Poverty. Als je interesse hebt in verkoop van deze artikelen neem dan contact met ons op.

Lotika
Eikeboom 75
4101 VB Culemborg