European Transparency Guidelines

Eurosif (European Social Investment Forum) is binnen Europa een toonaangevende onderneming. Ze heeft veel ervaring met duurzaamheid binnen de financiële sector. Eurosif volgt de inspanningen van de Europese Commissie en het Europees Parlement op het gebied van duurzaamheid. Het doel van Eurosif is om de financiële markten bewust te maken van de noodzaak tot duurzaam ondernemen.

Volgens Eurosif kan een fonds alleen duurzaam investeren als zij ook transparant is. Daarom heeft dit orgaan een speciaal logo ontwikkeld voor beleggingsfondsen die zich aan de European Transparency Guidelines (ETG) gecommitteerd hebben.

De ondertekenaars van de European Transparency Guidelines tonen aan dat zij open, eerlijke, accurate en up to date informatie verschaffen aan hun stakeholders. Informatie waarmee vooral consumenten kunnen zien hoe en wat duurzaam beleggen voor de hele organisatie betekent en voor de verschillende fondsen in het bijzonder.

Alleen fondsen die deze richtlijnen van Eurosif hebben ondertekend, worden vermeld op hun toonaangevende website. Zo kunnen externe partijen fondsen vinden die voldoen aan de strenge eisen die Eurosif stelt aan transparantie en duurzaamheid. De Guidelines zijn in 2004 ontwikkeld en afgeleid van de Transparantie Richtlijnen die de De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) al eerder opstelde.

 

 

Zoek naar European Transparency Guidelines verkooppunten en merken.

Gerelateerde categorieeën

Geen gerelateerde categorieeën bekend.
zoek in de gids:
zoek