Ecodrukkers

Ecodrukkers produceert al sinds 2004 Ecodrukwerk®. Dat is hoogwaardig kwaliteitsdrukwerk, gekoppeld aan een duurzaam productieproces. Zorg voor een schoner milieu is een zaak voor ons allemaal. Daarom levert Ecodrukkers® actief een bijdrage aan positieve veranderingen binnen de grafische industrie. Want het is tijd voor verandering !

De receptuur van Ecodrukwerk® is gebaseerd op de volgende 7 ingrediënten:

  1. IPA vrij drukken: Ecodrukkers® drukt zonder Isopropyl alcohol, een chemisch oplosmiddel dat schadelijk is voor mens en milieu.
  2. Bio-inkten: Ecodrukkers® gebruikt bio-inkten, gebaseerd op plantaardige oliën. Naast significante milieuwinst resulteert dit tevens in drukwerk met een hogere kleurkracht en meer contrast.
  3. Chemieloze pre-press: Ecodrukkers® produceert haar offsetplaten 100% chemievrij, rechtstreeks van de computer naar de plaat, zonder ontwikkel- en fixeermiddelen, zonder chemische afvalstromen.
  4. CO2 neutraal produceren, CO2 neutrale grondstoffen: Ecodrukkers® produceert niet alleen CO2 neutraal, maar gebruikt ook voor Ecodrukwerk® uitsluitend CO2 neutrale grondstoffen en hulpmiddelen.
  5. Drukken op basis van 100% groene stroom certificaat: Ecodrukkers gebruikt uitsluitend groene stroom van Essent.
  6. FSC papier: Voor Ecodrukwerk® produceren we uitsluitend op basis van FSC gecertificeerd papier of 100% recycled.
  7. Milieubewust: Milieuverantwoord produceren in een milieubewuste bedrijfscultuur.

Wat wij doen aan duurzaamheid

Milieuverantwoord drukwerk. Ecodrukkers® is een grafisch totaalbedrijf gebouwd op innovatie. Onze filosofie is helder; hoogwaardig kwaliteitsdrukwerk gekoppeld aan een duurzaam productieproces.

CO2 neutraal drukken en printen. In ons drukproces maken wij geen gebruik van oplosmiddelen en geen chemicaliën in de pre-press. Zowel het proces als de grondstoffen zijn klimaatneutraal en wij maken gebruik
van 100% groene stroom.

Bio-inkten en een verantwoorde papierkeuzeEcodrukkers® drukt met bio-inkten, gebaseerd op plantaardige oliën en adviseert u graag
met betrekking tot verantwoorde papiersoorten. De keuzemogelijkheden in FSC- en recyclede papiersoorten wordt nl. steeds groter.

Ecodrukkers
Handelsweg 4
2421 LP Nieuwkoop