Made-By

MADE-BY is een onafhankelijk consumentenlabel voor modemerken en -retailers die de sociale, economische en ecologische omstandigheden in hun de hele productieketen van hun collecties willen verbeteren en die deze ketens transparant maken. De missie van MADE-BY is om duurzame kleding gemeengoed te maken.

  • Het MADE-BY label geeft consumenten zekerheid dat een merk al het mogelijke doet om met respect voor mens en milieu te produceren.
  • MADE-BY adviseert en ondersteunt modebedrijven bij het geleidelijk verbeteren van de sociale, economische en ecologische omstandigheden in de hele productieketen van hun collecties.
  • MADE-BY ondersteunt fabrikanten bij het verkrijgen van sociale of milieu certificaten en bij het inkopen van duurzame materialen zoals biologische katoen via het MADE-BY netwerk van boeren, spinners en stoffenfabrikanten.

Op weg naar duurzaamheid
Modemerken die zich aansluiten bij MADE-BY hebben als doel om hun collecties zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit is niet in één keer voor de hele collectie te realiseren, maar gebeurt door samen met MADE-BY stap voor stap verbeteringen door te voeren. Ondertussen zijn de MADE-BY merken zo open mogelijk over hun productie en laten ze de vooruitgang en resultaten op het gebied van duurzaamheid zien. Inmiddels hebben zich al tientallen merken aangesloten bij MADE-BY, zoals Kuyichi, Jackpot, Claudia Sträter en Imps & Elfs.

De blauwe knoop
De kleren van de merken van MADE-BY zijn te herkennen aan een blauw knoopje op hangtag of carelabel. Het carelabel zegt iets over de kwaliteit van het kledingstuk; de knoop over de kwaliteit van het maakproces. Zie je het blauwe knoopje in je kleding, dan weet je dus dat het kledingmerk zijn collectie maakt met respect voor mens en milieu.

Zoek naar Made-By verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek