Blauwe Vlag

Een Blauwe Vlag op een strand is een teken voor een schone en veilige zee en een schoon en veilig strand. Dat betekent dat stranden en jachthavens moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.  

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In 2010 zijn er in Nederland Blauwe Vlaggen toegekend aan 47 Nederlandse stranden en 75 jachthavens. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.
Zoek naar Blauwe Vlag verkooppunten en merken.

Gerelateerde categorieeën

Geen gerelateerde categorieeën bekend.
zoek in de gids:
zoek