Green Key

Milieukeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.

De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om méér aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education (FEE), net als de Blauwe Vlag voor schone stranden en jachthavens.

Voor het behalen van een Green Key moet een verschillend aantal milieumaatregelen worden genomen. Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Deze zijn verplicht. Naast een aantal verplichte maatregelen kunnen een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud.

De Green Key wordt beheerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Deze stichting is verantwoordelijk voor de juiste toepassing en controle van de Green Key. De FEE stelt in samenwerking met de Stichting de eisen op waaraan moet worden voldaan om voor de Green Key in aanmerking te komen. De Stichting laat de keuringen uitvoeren door een onafhankelijke partij.

Wereldwijd zijn momenteel ruim 1200 bedrijven aangesloten bij het internationale keurmerk Green Key.

Zoek naar Green Key verkooppunten en merken.

Gerelateerde categorieeën

Geen gerelateerde categorieeën bekend.
zoek in de gids:
zoek