Steinbock Label

Het Steinbock label is een Zwitsers milieukeurmerk voor accommodaties. 

De Steinbok-certificering bevat de belangrijkste elementen van een milieuzorgsysteem, zoals gedefinieerd in ISO 14001, maar beoordeelt ook de milieuprestaties van het hotel.

Elk hotel moet aan bepaalde basisvoorwaarden voldoen, op het gebied van bouw, energiegebruik, etc. Daarnaast worden de accomodaties gescoort op vijf gebieden: economie, ecologie, regionale verankering, sociale kwaliteit en kwaliteit van het management. Om het Steinbock label te kunnen voeren, is een minimale score vereist.

Sinds 2006 is de methodiek van het Steinbock label certificering zo ontworpen dat het, zonder veel extra inspanning of kosten, gelijktijdig kan worden verworven met het Europees Ecolabel en het kwaliteitslabel voor toerisme in Zwitserland, QIII.

Het keurmerk is toegekend aan 20 hotels in Zwitserland. Het Steinbock label is aangesloten bij VISIT (Voluntary Initiatives for Sustainability in Tourism), de overkoepelende organisatie voor keurmerken. Het keurmerk wordt beheerd door de Duitse Verein für Ökonomie, Ökologie und Gesellschaft.

Alle accommodaties met dit keurmerk, en meer informatie over het keurmerk zelf, vind je op www.steinbock-label.ch. Kijk voor meer informatie over VISIT op www.visit21.net.

Zoek naar Steinbock Label verkooppunten en merken.

Gerelateerde categorieeën

Geen gerelateerde categorieeën bekend.
zoek in de gids:
zoek