France Limousin Nederland

France Limousin Nederland betrekt vlees van cooperatie Celmar in la Souteraine, Frankrijk. De cooperatie, waar ongeveer 1200 vleesveehouders lid van zijn, heeft zijn eigen productievoorwaarden opgesteld, het zogenaamde Cahier des Charges. Enkele van deze productievoorwaarden zijn:
• Kalveren worden minimaal 6 maanden bij de moeder gezoogd;
• De moederdieren en kalveren lopen een groot gedeelte van het jaar in de wei;
• Er wordt een beperkt aantal dieren per hectare gehouden;
• De dieren moeten in de streek Limousin gehouden zijn;
• Het voer moet voor 75% van eigen bedrijf komen;
• Het betreft uitsluitend dieren van het ras Limousin;
• Dierlijke ingredienten in het voer zijn verboden.
Bedrijven waar France Limousin Nederland zijn vlees betrekt zijn gecertificeerd door Qualicert op basis van de Europese Norm 45011. Deze Franse instelling houdt toezicht op de productie en slacht. De certificering door PROduCERT heeft betrekking op de verwerking en verkoop in Nederland. De door PROduCERT gecertificeerde bedrijven voor de regeling France Limousin Rundvlees mogen uitsluitend France Limousin rundvlees verkopen.
Ga naar de website van France Limousin
Bedrijven met dit keurmerk
Gerelateerde keurmerken

Bio+
Handelsmerk van biologische producten die in de supermarkt te koop zijn. lees verder

Barometer Duurzame Groenten & Fruit
Barometer om de duurzaamheid van de agf-afdeling (aardappelen, groenten en fruit) in de supermarkt aan te tonen. lees verder

MSC Keurmerk
Internationaal keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. lees verder

EKO-Keurmerk
Keurmerk voor voedingswaren die aan alle eisen voor biologische producten voldoen, aangevuld met ecologische eisen. Dit ter aanvulling op en onderscheiding van het Europese Keurmerk voor biologische producten. Het EKO-keurmerk maakt de extra inspanningen van biologische bedrijven op het gebied van verduurzaming zichtbaar. lees verder

Demeter
Keurmerk voor biologisch-dynamische boeren en verwerkers. lees verder
