Gastvrij voor Vegetariërs

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is een door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) uitgegeven en gecontroleerd beeldmerk. Horeca-bedrijven die gebruik maken van dit symbool geven de zekerheid dat hun kaart ook culinaire mogelijkheden biedt voor de consument die vegetarisch wil eten. Het restaurant garandeert dat de betreffende gerechten helemaal vegetarisch zijn.
Om het keurmerk te verkrijgen, moet het restaurant minimaal 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart aanbieden. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten, zoals dierlijke bouillon of gelatine. Gebruikte eieren zijn scharreleieren of biologische eieren.
Ga naar de website van De Nederlandse Vegetariërsbond
Bedrijven met dit keurmerk
Gerelateerde keurmerken

Weet Wat Je Eet
Logo dat de consument wijst op milieuvriendelijk geteelde groenten en fruit. lees verder

AH puur & eerlijk
Nieuw eigen merk van Albert Heijn. Deze producten zijn met extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu geproduceerd, geteeld of ingekocht. lees verder

Demeter
Keurmerk voor biologisch-dynamische boeren en verwerkers. lees verder

EKO-Keurmerk
Keurmerk voor voedingswaren die aan alle eisen voor biologische producten voldoen, aangevuld met ecologische eisen. Dit ter aanvulling op en onderscheiding van het Europese Keurmerk voor biologische producten. Het EKO-keurmerk maakt de extra inspanningen van biologische bedrijven op het gebied van verduurzaming zichtbaar. lees verder

Vis en Seizoen
Vis met dit logo is in meerdere opzichten duurzame vis! lees meer op www.visenseizoen.nl lees verder
