GUT

Op het overgrote deel van het tapijt dat in ons land op de markt te verkrijgen is, kan men op de rug of op het etiket een groen boompje aantreffen met de tekst GUT. GUT staat voor de Europese vereniging voor tapijt en milieu. Dit groene boompje betekent dat het tapijt is geproduceerd onder zo milieuvriendelijk mogelijke omstandigheden. Tevens garandeert het dat het tapijt geen voor het milieu bezwaarlijke stoffen bevat zoals asbest, vluchtige koolwaterstoffen, bezwaarlijke verfstoffen of formaldehyde.

GUT houdt zich bezig met  milieuaspecten rondom tapijt en de gebruiksvriendelijkheid van het product gedurende de hele levensloop van het tapijt, van productie tot leggen, van gebruik tot recycling.

De GUT doet veel aan onderzoek om de productie van tapijt steeds milieuvriendelijker te maken. Daarbij wordt ook samengewerkt met toeleveranciers en producenten van de grondstoffen die worden gebruikt bij de tapijtproductie.

Naleving wordt steekproefsgewijs gecontroleerd door erkende Europese onderzoeksinstituten als TNO. Alle vooraanstaande Europese tapijtfabrikanten, waaronder vrijwel alle Nederlandse bedrijven, zijn lid van de GUT.

 

Zoek naar GUT verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek