Warmtepompen kunnen worden ingezet voor ruimteverwarming, warmtapwater, ruimtekoeling en ontvochtiging en leveren een bijdrage aan een betere beheersing van het binnenklimaat, waardoor een kwalitatief beter comfort kan worden verkregen. Warmtepompen zijn niet goedkoop, maar kunnen uw huis wel 25 tot 30 jaar op een duurzame manier verwarmen.
Het keurmerk van de Stichting Kwaliteitskeur Warmtepompen is er om de diverse toepassingen van warmtepompen te implementeren, te beheren en te promoten. Het keurmerk geeft eindgebruikers zekerheid over de prestaties en betrouwbaarheid van de pomp en zijn leverancier.
Om in aanmerking te komen voor een keurmerk zijn niet alleen het geluidsniveau en de energiezuinige prestaties van belang. Ook de bijbehorende service- en garantiebepalingen spelen een belangrijke rol. Zo moeten bijvoorbeeld de installatie- en gebruikershandleidingen in begrijpelijke taal zijn opgesteld en dienen de garantievoorwaarden duidelijk te zijn en te voldoen aan strikte voorwaarden.
Van wie is het keurmerk?
De Stichting Energie Prestatie Keur (EPK) beheert het keurmerk. De EPK is een onafhankelijke organisatie, die het gebruik van energiezuinige, schone en doelmatige verwarmingstoestellen, warmwatertoestellen en andere duurzame-energierelevante installatieproducten, zoals zonne-energie en warmteterugwinapparatuur, stimuleert. De Stichting EPK ontwikkelt en promoot naast Warmtepompkeur nog drie andere kwaliteitskeurmerken: Ventilatiekeur, Gaskeur en Zonnekeur.