Ventilatiekeur

Ventilatieapparatuur met het Ventilatiekeur garandeert een gezond binnenklimaat in je woning, gecombineerd met een optimaal energieverbruik. Het Ventilatiekeur is geïntroduceerd in nauwe samenwerking met de Stichting HR Ventilatie. Ventilatieapparatuur voorzien van dit label geeft je de zekerheid van optimaal rendement en comfort.

Hoe werkt het?
Dankzij ‘gebalanceerde ventilatie’ is het tegenwoordig mogelijk om én energie te besparen én het binnenmilieu op een gezond niveau te houden. Gebalanceerde ventilatie zorgt er namelijk voor dat vervuilde en vochtige lucht uit de woning wordt gezogen en schone lucht naar binnen wordt geblazen. Er wordt precies evenveel lucht afgevoerd als aangezogen, waardoor gegarandeerd wordt dat de woning luchtdicht blijft, vandaar ‘gebalanceerd’.

Een veel gehoorde klacht over ventilatie is dat het een ‘tocht’-gevoel oplevert. Dit gevoel neemt aanzienlijk af door gebalanceerde ventilatie te combineren met een warmteterugwinunit. Dit toestel draagt de warmte van de afgevoerde lucht over aan de verse, nog koele toegevoerde buitenlucht. Hierdoor gaat de warmte slechts gedeeltelijk verloren.

De huidige gebalanceerde ventilatiesystemen met warmteterugwinunit zijn zo geavanceerd dat er slechts 3% tot 10% van de warmte in de afgevoerde lucht verloren gaat. Bovendien verbruiken deze systemen erg weinig stroom en kunnen ze worden toegepast bij elke vorm van ruimteverwarming. De toestellen worden meestal geleverd met naverwarmers die aan het CV-systeem zijn gekoppeld of elektrisch werken.

Van wie is het keurmerk?
De Stichting Energie Prestatie Keur (EPK) beheert het keurmerk. De EPK is een onafhankelijke organisatie, die het gebruik van energiezuinige, schone en doelmatige verwarmingstoestellen, warmwatertoestellen en andere duurzame-energierelevante installatieproducten, zoals zonne-energie en warmteterugwinapparatuur, stimuleert. De Stichting EPK ontwikkelt en promoot naast Ventilatiekeur nog drie andere kwaliteitskeurmerken: Gaskeur, Warmtepompkeur en Zonnekeur.

Zoek naar Ventilatiekeur verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek