Zonnekeur

Het Zonnekeur is een kwaliteitskeurmerk voor zonneboilersystemen. Het label geeft aan dat het systeem voldoet aan diverse kwaliteitsaspecten, zoals onder andere de opbrengst aan zonnewarmte, de functionaliteit, de veiligheid en de duurzaamheid van zowel de zonnecollector als van de voorraadboiler.

Het gaat om het complete systeem, bestaande uit één of meerdere zonnecollectoren, een zonneboiler en randapparatuur voor het op duurzame wijze verwarmen van kraanwater. De systemen kunnen worden gekoppeld aan een naverwarmer, zoals een combiketel, geiser of boiler, zodat ook bij weinig of geen zon voldoende warm water beschikbaar is.

Wanneer het toestel voor naverwarming tevens is voorzien van Gaskeur NZ weet je dat het toestel veilig, doelmatig en energiezuinig toegepast kan worden als naverwarmer in een zonneboilersysteem.

Van wie is het keurmerk?
De Stichting Energie Prestatie Keur (EPK) beheert het keurmerk. De EPK is een onafhankelijke organisatie, die het gebruik van energiezuinige, schone en doelmatige verwarmingstoestellen, warmwatertoestellen en andere duurzame-energierelevante installatieproducten, zoals zonne-energie en warmteterugwinapparatuur, stimuleert. De Stichting EPK ontwikkelt en promoot naast Zonnekeur nog drie andere kwaliteitskeurmerken: Gaskeur, Ventilatiekeur en Warmtepompkeur.

Zoek naar Zonnekeur verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek